ÖZEL HABER Haber Girişi : 27 Mart 2023 11:05

Bir sen eksiktin Telekom! 

Bir sen eksiktin Telekom! 
Seçime kısa bir süre kala vatandaşlara bilerek ve isteyerek mağduriyet yaşatan kuruluşlara bir yenisi daha eklendi. 

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala bazı şirket, kurum ve kuruluşlar bile adeta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aleyhinde çalışıyor. Bu kuruluşların başında Türk Telekom gelirken, söz konusu şirket özellikle internet müşterilerine son dönemde adeta zulmetmeye başladı. Hizmet durdurma işlemleri için geçen yıl uzun süreli opsiyonlar tanınırken, bu yıl bir günlük gecikmeye bile tahammül edemeyen Türk Telekom, verdiği kalitesiz hizmetten haksız kazanç elde ettiği yetmiyormuş gibi, müşterilerinin sırtına bir de astronomik rakamlara ulaşan açma-kapama bedelleri yüklemeye başladı. Tüketici şikayetlerinin konu edildiği birçok platformda Türk Telekom’la ilgili olarak yapılan şikayetlerin ardı arkası kesilmezken, geciken ödemelerden dolayı hizmet kısıtlama ve kapatma yöntemlerini bu yıl değiştiren Telekom’un kesinlikle iyi niyetli olmadığı öne sürülüyor. 

İKİ DÖNEMDEN TEK DÖNEME… 
Seçim yılı olması ve seçime kısa bir süre kalmış olmasına rağmen tüketicinin ensesinde adeta boza pişiren Türk Telekom’un bu sorumsuzluğuna mutlaka dur denilmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Taahhüt ettikleri hizmeti veremedikleri gibi, şimdi de tek bir dönemlik faturalar üzerinden haksız kazançlar elde etmeye başladılar. Geçtiğimiz yıl hizmet kısıtlama için iki fatura döneminin geçmesini bekleyen Türk Telekom, her ne olduysa bu yıl tek dönemlik gecikmeyi bile hizmet kısıtlama sebebi olarak görmeye başladı. Taahhüt ettiği hızda ve kalitede veremediği internet hizmetini bu kez de günlük gecikmeler sebebiyle kısıtlamaya başladı, üstelik bir de hizmet açma-kapatma bedeli diye yeni bir soygun yöntemi geliştirdi” dediler. 

İYİ NİYETLE AÇIKLANAMAZ! 
Türk Telekom’un bu yeni uygulamaya bilinçli olarak geçtiğini ve bunun için özellikle seçim yılını seçtiğini dile getiren vatandaşlar, “Bunlar kesinlikle iyi niyetli değil ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aleyhinde çalışıyorlar. Düne kadar iki dönemlik gecikme söz konusu iken, bu yıl tek fatura dönemi uygulamasına gitmek, başka hiçbir şeyle açıklanamaz. Sırf tüketicilere sıkıntı yaşatmak ve bunun tepkisini de Erdoğan’a kanalize etmek. Erzurum’da bu yüzden mağdur olan binlerce abone var. Türk Telekom’a bu sorumsuzluğunun bedeli mutlaka sorulmalıdır. Sıkıntılı bir dönemden geçilen Türkiye’de abonelerin yakasına yapışmak, hizmet kısıtlamak ve haksız bir biçimde açma-kapatma parası almak sosyal bir anlayışı değil, despotluğu ve iktidara karşı kötü niyetli bir yaklaşımı ortaya koyuyor.” dediler.