ÖZEL HABER Haber Girişi : 12 Haziran 2023 12:29

BİZİM NEYİMİZ EKSİK? 

BİZİM NEYİMİZ EKSİK? 
Türkiye genelinde 21 adet Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. 

Türkiye genelinde 21 adet Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruldu, ancak Erzurum gibi jeotermal kaynaklara sahip bir şehirde, bu yönde bir tek adım atılamadı. Ilıca, Pasinler ve Köprüköy gibi termal kaynaklarıyla ünlü ilçelerde de Tarıma Dayalı İhtisas OSB kurulabileceği yönünde uzman tavsiyeleri bulunurken, şehrin böyle bir gündeminin bulunmaması, büyük bir eksiklik olarak görülüyor. Aziziye ilçesine bağlı Ilıca’da kurulan termal destekli domates seraları, Erzurum için özel bir model teşkil ederken, yörede OSB olarak kullanılabilecek çok geniş araziler de bulunuyor. 

SİYASET HAREKETE GEÇMELİ! 
Büyükşehir Belediyesi’nin Ilıca’da 100 dönümlük bir alanda termal seracılık yapacağını bizzat Başkan Mehmet Sekmen açıklamış ve bu yönde çalışmalara başlandığını bildirmişti. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, ilçe Tarıma Dayalı İhtisas OSB kurulması önerisini her platformda dile getirmiş ve son olarak önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’den bu yönde bir talepte bulunmuştu. Yeni sondaj çalışmalarıyla Ilıca’da termal birçok kaynak oluşturulabileceği jeoloji uzmanlarınca ifade edilirken, bu öngörülerin gerçekleşebilmesi için de, Erzurum siyasetinin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor. 

HER GÜN YENİLERİ EKLENİYOR 
İzmir Dikili, Denizli Sarayköy, Ağrı Diyadin, Balıkesir Gönen, Afyonkarahisar, Manisa Kula, Kayseri Kocasinan, Uşak Banaz, Balıkesir Bigadiç, Sakarya, Ankara Haymana, Nevşehir’in Kozaklı, Çanakkale Ayvacık ve Edremit Sera gibi Tarıma Dayalı İhtisas OSB’lerin Türkiye için büyük bir potansiyel barındırdığını dile getiren uzmanlar, halihazırda 40’a yakın OSB bulunduğuna dikkati çekerek, “Erzurum gibi termal altyapısı bulunan bir şehirde OSB olmaması çok büyük bir eksiklik. Bu konunun Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gündemine mutlaka aldırtılması gerekiyor” dediler.