Böyle esere böyle hizmet 

Erzurum’da geçtiğimiz aylarda hizmete açılan “Erzurum Şehir Arşivi” tarihi ve kültürel değerlerin buluşma noktası olduğu gibi, işletmecilik alanında da göz dolduruyor. Haftanın hemen her günü sazlı-sözlü yöresel etkinliklerin organize edildiği Erzurum Şehir Arşivi’nde, tarih ve kültür adeta huzurla buluşturuluyor. Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nin iş birliğinde kurulan, 100 binin üzerinde tarihi belge, doküman ve fotoğrafın yer aldığı Erzurum Şehir Arşivi baştanbaşa Erzurum kokuyor. İşletmeciliğini Nihat Uğurlu ve Zafer Özengez’in yaptığı Erzurum Şehir Arşivi, Dadaşların vazgeçilmez bir yöresel eğlence ve dinlence merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

TARİH VE KÜLTÜR BİR ARADA Yaz akşamlarına özel olarak organize edilen Erzurum fasıl akşamlarının yanı sıra çeşitli ikramlara da ulaşılabilen tarihi mekâna bir kez gelen, oturduğu yerden kalkmak bile istemiyor. Şehrin tanınmış yöresel sanatçılarının konuklarla buluştuğu bu özel mekânda, insanlar hem tarihin, hem de yöreye has sanatsal değerlerin keyfini çıkartıyor. Saz ve söz eşliğinde yudumlanan çaylar, gün yüzüne çıkartılan tarihi eserlerin ihtişamıyla birleşirken, konukların ise hem gönülleri, hem de gözleri şenleniyor. 

İŞLETMECİLİKTE ERZURUM FAKÖTRÜ İşletmeciler Nihat Uğurlu ve Zafer Özengez, Erzurum Şehir Arşivi’nde verdikleri işletmecilik hizmetiyle şehrin kültür ve turizmine katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Biz burada sıradan bir işletmecilik yapmıyoruz. Tarihi, kültürel değerlerimizi, yöresel güzelliklerimizi ziyaretçilerle buluşturuyoruz. Akşam saatlerinde organize ettiğimiz özel etkinliklerle Erzurum Şehir Arşivi’ne bambaşka bir hava katıyoruz. Emeği geçen bu kıymetli eseri şehrimize kazandıran herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

  • 3 / 1 Böyle esere böyle hizmet  0

  • 3 / 2 Böyle esere böyle hizmet  1

  • 3 / 3 Böyle esere böyle hizmet  2