Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilisi Macit, yaptığı açıklamada, yarın Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yağış beklendiğini duyurdu.
YEREL OLARAK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Karadeniz'in kıyı kesimlerinde, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar öngörüldüğünü belirten Macit, sel ve su baskını riskine karşı vatandaşları uyardı. Yağışların cumartesi günü Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde aralıklarla devam edeceğini de sözlerine ekledi.
HAFTA SONU HAVA DURUMU
Macit, pazar gününden itibaren yurt genelinde yağış beklentisinin olmadığını, kuzey, iç, batı ve güney kesimlerde yağışsız günler beklendiğini ifade etti. Hava sıcaklığının cuma ve cumartesi günleri mevsim normallerinin altında kalacağını, ancak cumartesi günü batı kesimlerinden başlayarak önümüzdeki hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 3-6 derece üzerine çıkacağını belirtti. Üç büyükşehirde hafta sonunun yağışsız geçeceğini, İstanbul'da sıcaklıkların 25 ila 27 derece, Ankara'da 27 ila 28 derece ve İzmir'de ise 30 derecenin üzerinde seyredeceğini açıkladı.

