ÖZEL HABER Haber Girişi : 07 Ocak 2023 10:52

Böyle kuraklık görülmedi

Böyle kuraklık görülmedi

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, önümüzdeki 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı. Buna göre; Erzurum’da kar hasreti birs üre daha devam edecek. Sadece bugün yüksek kesimlerine kar yağmasının beklendiği Erzurum’da, hava Pazar ve Pazartesi günleri çok bulutlu, Salı günü sisli, Çarşamba günü ise parçalı bulutlu olacak. En yüksek hava sıcaklığının 1 derece olarak kaydedilmesinin beklendiği Erzurum’da, gece sıcaklıklarında ise hissedilir düzeyde düşüş olacak. Önümüzdeki 5 günlük süreçte en düşük gece sıcaklığının sıfırın altında 13 derece olması beklenirken, gece sıcaklığına paralel olarak gündüz hava sıcaklıkları da düşüş gösterecek. 

SON 50 YILIN EN KURAĞI
Meteooloji uzmanları, Erzurum’da neredeyse son 50 yılın en kurak kış mevsiminin geçirildiğini belirterek, “ancak bu durum sadece Erzurum için geçerli değil. Yurdun ve hatta dünyanın birçok bölgesinde kuraklık etkili oluyor. Aralık ve Ocak aylarında düşmesi gereken ortalama yağış miktarının neredeyse yüzde 5’i bile düşmedi. Süreçte yağışlı bir hava da beklenmiyor. Ocak ayının ikinci haftasında durumun ne olacağını ise, meteorolojik ölçümler gösterecek” dediler. 

PALANDÖKEN İLGİ ODAĞI 
Öte yandan kar yağışı birçok kayak merkezinde kepenklerin indirilmesine sebep oldu. Avrupa’nın birçok kayak merkezinde rezervasyonların tamamı iptal edilirken, Palandöken ise dünya vitrinine taşındı. Suni karlama takviyesiyle birlikte kar kalınlığının yer yer bir metreyi bulduğu Palandöken’de, bu yıl çok sayıda Avrupalı kayak severin boy göstermesi bekleniyor.