ÖZEL HABER Haber Girişi : 26 Temmuz 2023 10:57

BU AYIP SİZE YETER! 

BU AYIP SİZE YETER! 
Sivas var, Amasya var, Samsun, Çorum ve Çankırı var; ERZURUM YOK! 

Cumhuriyet’in 100.Yılı onuruna Sivas’tan Ankara’ya Uluslararası 100. Yıl Bisiklet Turu düzenleyen Türkiye Bisiklet Federasyonu, Sivas, Amasya, Samsun, Çorum, Çankırı ve Ankara’dan oluşan güzergaha Erzurum’u dahil etmeyi aklına bile getirmedi. Cumhuriyet’in kuruluşuna ve hatta Sivas Kongresi’nin toplanmasına esas teşkil eden kararlarıyla aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı il olan Erzurum’u adeta görmezden gelen Türkiye Bisiklet Federasyonu, “100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu, anlamlı parkuruyla Milli Mücadele yolunda geçmiş ile gelecek arasında köprü kurarak gelenekselleşecek” mesajıyla bile Erzurum’u bu köprünün dışında tuttu. 

SALI GÜNÜ BAŞLAYACAK 
Federasyonun 2023 Yılı faaliyet programında yer alan UCI 2.2 Uluslararası 100. Yıl Bisiklet Turu, 1-5 Ağustos 2023 tarihlerinde Sivas, Amasya, Samsun, Çorum, Çankırı ve Ankara güzergahında gerçekleşecek. 5 Gün, 5 Etap, 16 Takım, 100 Bisikletçi Sivas’tan Ankara’ya Cumhuriyet yolunda, tarihin izinde 784 km pedal çevirecek.
Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi önünden 1 Ağustos Salı günü start alacak 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu, Amasya, Havza, Samsun, Çorum, Çankırı üzerinden Ankara’da Cumhuriyet’in kurulduğu Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önünde 5 Ağustos Cumartesi günü son bulacak.

BİR TEK ERZURUM YOK!
Cumhuriyet’in kurulduğu 1923’te faaliyete başlayan Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun Cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak organize ettiği bisiklet turu projesinde Erzurum’u neden saf dışı bıraktığı anlaşılamadı. Türkiye Bisiklet Federasyonu organizasyonu ile düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu, Cumhurbaşkanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İl Valilikleri, Belediyeleri, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın destekleriyle gerçekleşecek olan organizasyona, Erzurum Kongresi’nin toplandığı ve esasen Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Erzurum’un ahil edilmemesine tepki gösteren Dadaşlar, “Belli ki Cumhuriyet’i kuran Erzurum’a, 784 kilometrelik parkur içerisinde yer vermeyi çok gördüler” şeklinde konuştular.