Yerel Haber Girişi : 14 Şubat 2022 13:03

Bu formül Sekmen’e ait

Bu formül Sekmen’e ait

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in ekonomi konusundaki öngörüsü, hükümetin maliye politikasına dönüştü. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin, yastık altındaki altın birikimlerinin piyasaya dahil edilmesi için açıkladığı yol haritasını, bundan yaklaşık iki ay önce Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen gündeme getirmişti. Sekmen, sertifikalı altın formülünü Maliye Bakanı Nebati’ye ilettiğini ve bu sistemle yastık altında bekletilen altınların ekonomiye kazandırılmasının mümkün olacağını ifade etmişti. Sekmen’in bu açıklaması, ekonomi çevrelerince uzun süre tartışılmış, hatta millet ittifakını oluşturan partiler tarafından da eleştirilmişti. Ancak hafta sonunda Bakan Nebati’nin açıkladığı yeni altın politikası, Sekmen’in formülünün birebir uygulanacağını gösterdi.

 

TELEVİZYON PROGRAMINDA AÇIKLAMIŞTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaklaşık iki ay önce katıldığı bir televizyon programında Türkiye’de yastık altında bekletilen tonlarca altının bulunduğunu kaydetmiş, bu altınların ekonomiye kazandırılmasının şart olduğunu ifade etmişti. Bunun için de kendisinin bir formül bulduğunu ve bu formülü Maliye Bakanı Nurettin Nebati’ye ilettiğini dile getiren Sekmen, “Vatandaş altını anlaşmalı kuyumcuya götürecek, teslim edecek ve sertifika alacak. Bu sertifikayı dilediği zaman da kullanabilecek. Yani vatandaşın altını has altın değerinde işlem görecek. Ben bunu Maliye Bakanımıza da ilettim. Böylece altın birikmlerini sisteme dahil etmek mümkün hale gelecek” diye konuştu.

 

SEKMEN’İN FORMÜLÜ UYGULANACAK

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin hafta sonunda açıkladığı altın formülünün Başkan Sekmen’in gündeme getirdiği formül olduğu anlaşıldı. Dadaşlar, fikir babası Başkan Sekmen olan bu uygulamanın, yastık altında bekletilen tonlarca altını ekonomiye kazandıracağına inandıklarını belirterek, “Başkanımızı tebrik ediyor, kutluyoruz. Hükümetin hafta sonunda açıkladığı bu formülü, Başkan Sekmen aylar öncesinden dile getirmiş ve Maliye Bakanı ile paylaşmıştı” şeklinde konuştular.