Yerel Haber Girişi : 24 Mart 2022 11:55

Bu nasıl bir anlayış? 

Bu nasıl bir anlayış? 

Mağaza sayısı yetersiz olduğu için uzun kuyrukların oluştuğu Erzurum’da da, günün konusu Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun’un açıklaması oldu.

“Ucuz et için uzun kuyruklar oluşuyordu, o yüzden zam yaptık” diyen Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Osman Uzun’a tepki yağıyor. 

Mağaza sayısı yetersiz olduğu için uzun kuyrukların oluştuğu Erzurum’da da, günün konusu Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun’un açıklaması oldu. Halk arasında Kombina olarak bilinen Et ve Süt Kurumu’nun, uzun kuyruklar oluşmasının önüne geçmek için yeni şubeler açmak yerine et fiyatlarına zam yapmayı uygun görmesi, özellikle dar gelirli vatandaşları çileden çıkardı. Dadaşlar, “Koskoca Genel Müdür’ün ürettiği çözüme bakınca, bizimle dalga geçildiği alenen ortaya çıkmış oluyor. Yani bir yöneticinin alım gücü düşük diye insanların kıyma için uzun kuyruklar oluşturuyor olmasına bakış açısı bu mudur?” diye sordular. 

 

DERHAL GÖREVİNDEN ALINMALI! 

ESK Genel Müdürü Osman Uzun’un derhal görevinden alınması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Eğer şubelerde uzun kuyruklar oluşuyorsa yeni şubeler açsın. Buna gerekçe olarak kasapların işlerine balta vurmamayı gösteriyorsa; o halde canlı hayvan ithalatı yapıp, kasaplara dağıtsın. Sorun çözmek istedikten sonra bunun bir sürü yolu var. Ama koskoca Genel Müdür kalkmış, uzun kuyruklar oluşmasın diye et fiyatlarına zam yaptıklarını söylüyor. Bunun adı aklımızla dalga geçmektir, vatandaşı ahmak yerine koymaktır. Bunun bir bedeli olmalıdır ve bu bedel bu adamın Genel Müdürlük görevinden derhal alınmasıdır” şeklinde konuştular. 

 

PİYASALAR ET KRİZİNE GEBEYDİ 

Öte yandan et piyasasının krizlere krize gebe olduğunu Gazeteniz YENİGÜN geçtiğimiz hafta duyurmuş, piyasaların yükselen tansiyonunu düşürmek için canlı hayvan ithalatına vurgu yapmıştı. İşin uzmanlarından görüş alan YENİGÜN, yaklaşan Ramazan ayında artacak olan talebe bağlı olarak et fiyatlarının yükselişe geçeceğini, dolayısıyla ilgili makamların bunun önüne geçmesi gerektiğini ifade etmişti. Tartışmalar sürerken ESK Genel Müdürü Osman Uzun’un açıklaması ise, krizi çok daha derinleştirmiş oldu.