ÖZEL HABER Haber Girişi : 11 Nisan 2023 12:07

Bunlar da İYİ haberler 

Bunlar da İYİ haberler 
14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler öncesinde Erzurum’da dikkat çeken gelişmelerin başında milletvekili adaylarının isimlerinin büyük ölçüde değişmesi oldu.

Bunlardan en göze çarpanı ise, Erzurum’a sosyal medya üzerinden milletvekilliği yapan Naci Cinisli oldu. İYİ Parti’nin Erzurum Milletvekili olan Naci Cinisli’nin yıldızı seçim bölgesi olan Erzurum’la hiçbir zaman barışmadı. Şehre pek fazla gelmeyen ve genellikle sosyal medyada parti genel merkezine yaptığı güzellemelerle tanınan Cinisli için yine sosyal medyada en çok yapılan benzetmelerden birisi ise, “Twitter Vekili” oldu. 

CİNİSLİ SEVİNDİRDİ 
Partisinin Erzurum teşkilatı ile de zaman zaman sorunlar yaşadığı bilinen Naci Cinisli’nin, bulunduğu her platformda arkasında Meral Akşener’in büyük desteğinin bulunduğunu söylediği ileri sürülürken, vekilin isminin listelerde bulunmaması, partililerine bile “bu nasıl destek?” diye sordurttu. 
Erzurum’daki İYİ Partili seçmenler, Naci Cinisli’nin yeniden aday gösterilmemesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Meral Akşener çok doğru bir karar verdi ve Erzurum’da ikinci kez ithal aday vakası yaşatmadı” dediler. 

VE ESRA AKPINAR… 
Öte yandan İYİ Parti’de ise yaşanan liste istifasını ise, sadece müstafi isim olan Esra Akpınar’ın kendisi konuştu. İYİ Parti’ye AK Parti’den geçen ve Kadın Politikaları Başkanlığı görevini yürüten Esra Akpınar, milletvekili aday listesinde 6’ncı sırada yer bulmuştu. Listenin açıklanmasının ardından adaylıktan istifa ettiğini açıklayan Esra Akpınar, parti genel merkezine sitem yüklü bir paylaşım yapmıştı. 
Yine Erzurum’daki partililer, Esra Akpınar’ın temayülden de 6’ncı çıktığını hatırlatarak, “Esra Hanım liste birde olmayı bekliyordu ki, istifa etmeyi tercih etti. Kendisi bilir, istifa etti diye İYİ Parti yas bağlayacak değil sonuçta” diye konuştular.