ÖZEL HABER Haber Girişi : 11 Nisan 2023 12:06

Erzurum ZMO yol gösteriyor 

Erzurum ZMO yol gösteriyor 
Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı, bu adımın atılmasını geçtiğimiz ay önermişti. 

Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı, deprem bölgesindeki tarımsal destekleme ödemelerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Kayabaşı, ZMO Erzurum Şubesi olarak hükümete geçtiğimiz ay bir çağrı yaptıklarını ve deprem bölgesindeki tarım-hayvancılık faaliyetleri için acil bir eylem planı oluşturulması tavsiyesinde bulunduklarını hatırlattı. 
Deprem bölgesindeki 11 ilin Türkiye'nin bitkisel üretiminin yüzde 17'sini, hayvan varlığı bakımından da yaklaşık yüzde 15'ini oluşturduğunu dile getiren Hasan Ali Kayabaşı, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin hassasiyetine ise şükran borçlu olduklarını söyledi. 

3,4 MİLYAR LİRA ÖDENDİ 
Türkiye’nin tamamını kapsayan 13 milyar 826 milyon lira tutarındaki tarımsal destekleme ödemelerinin 3 milyar 400 milyon liralık kısmının deprem bölgesindeki 11 ile verildiğini kaydeden Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı, “Sayın Bakanımız bu rakamları açıkladığında gerçekten çok mutlu olduk. Çünkü deprem bölgesindeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin bir an önce normale döndürülmesi gerekiyordu. Desteklerle işte bu süreç inşallah çok daha kısalmış olacak. Bizim talep ettiğimiz de zaten buydu. Hükümetimize, Tarım ve Orman Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

13 MART’TA YENİGÜN YAZMIŞTI 
Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı, 13 Mart’ta Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrıda bulunmuş, söz konusu çağrıyı ise Gazeteniz YENİGÜN manşetinden görmüştü. 
Kayabaşı, “Bakanlığımızın hassasiyeti karşısında çok mutlu olduk. Gündemi birlikte takip ediyor ve atılması gereken adımları yine beraber atıyor olmak çok güzel” ifadelerini kullandı.