Yerel Haber Girişi : 09 Nisan 2022 15:28

Bunlara ne gerek var? 

Bunlara ne gerek var? 

Küresel ekonomik krizin olumsuz tüm etkileriyle hissedildiği Türkiye’de, gündeme bu kez de iftar ve sahur etkinlikleri oturdu. Siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum örgütlerince organize edilen iftar ve sahur programlarına yönelik tepkilerin giderek artmaya başladığı sosyal medyada, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde böylesi etkinliklerin israftan başka hiçbir anlamının olmadığı dile getirilmeye başlandı. İftar ve sahur etkinlikleri organize eden siyasi partiler, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının bu gereksiz harcamalardan bir an önce vazgeçmeleri çağrısında bulunan vatandaşlar, “Eğer illa da Ramazan ayına özel etkinlikler yapılacaksa, bunu ihtiyaç sahibi aileler yararına yapsınlar. Zengin sofraları kurup, hali vakti yerinde olanlara iftar yemeği vermektense, harcanan o paraları fakir fukaranın evine iftarlık almak için harcasınlar” çağrısında bulundular. 

AK PARTİLİ OLANLAR BİLE RAHATSIZ 
Gösterişli iftar ve sahur etkinliklerine son örnek, geçtiğimiz günlerde Ağrı’da organize edilen iftar programı oldu. Sosyal medya kullanıcıları, bu tarz etkinliklerin merkezine sürekli AK Parti’yi oturtmak şeklinde girişimlerin olduğunu belirtirken, AK Partililer ise, “AK Partimizin bu tarz art niyetli yaklaşım ve girişimlere karşı uyanık olması gerekir. Madem dayanışarak ve mücadele ederek bu dönemleri atlatacağız, o halde bu süreçte hata yapmaktan da kaçınmalıyız. Biz iftar yemekleri ve sahur organizasyonları için harcanan paraların çok daha kıymetli amaçlar için harcanabileceğine inanıyoruz. ¬İhtiyaç sahibi ailelerimizi Ramazan ayında sevindirmek ve onların yanında olduğumuzu göstermek, AK Parti’ye ve biz AK Partililere daha çok yakışır” diye konuştular. 

MİLLETE ULAŞARAK PAYLAŞALIM!
Sosyal medyadaki AK Parti muhalifi kullanıcıların sık sık gündeme taşıdığı iftar ve sahur organizasyonlarının AK Partili kullanıcılar tarafından da tepki görmesi, bu hususta atılması gereken adımların artık kaçınılmaz hale geldiğini gösteriyor. Partililer, Ramazan ayının bereketi ve paylaşmayı ifade ettiğini dile getirerek, “Paylaşmak, lüks salonlarda ve restoranlarda gereksiz iftar ve sahur yemekleri organize etmek değildir. Paylaşmak, millete ulaşmaktır, milletle aynı frekansta buluşmak ve onların dertleriyle dertlenmek demektir” şeklinde konuştular.