GÜNDEM
Yayınlanma : 23 Ağustos 2025 00:18

Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin 954. Yılı Kutlandı

Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin 954. Yılı Kutlandı
Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümü, metrelerce uzunluğundaki Türk bayrağı ve meşalelerle düzenlenen fener alayıyla kutlandı.
Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin 954. Yılı Kutlandı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Metrelerce uzunluğundaki Türk bayrağı ve meşalelerle düzenlenen fener alayı, ilçede büyük bir katılımla gerçekleşti.

Ahlat'ta Tarihi Yürüyüş

Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyen kalabalığa atlı polisler, jandarma ve polis motosiklet ekipleri eşlik etti. Ulu Cami önünde sona eren yürüyüş, Ahlat'ın tarihine tanıklık etti.

Belediye Başkanı ve İl Başkanı'nın Konuşmaları

Yürüyüşün ardından konuşan Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, Malazgirt Zaferi'nin önemine değinerek, Anadolu'nun fethinin ve İslam'ın yayılmasının önemini vurguladı. Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde yeni zaferlere yürüneceğine olan inancını dile getirdi. AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi ise, yürüyüşün tarihi önemine dikkat çekerek, 1071 Malazgirt Zaferi'nin Anadolu'nun kapılarını Türklere açtığını ve bugün de yeni bir ittifaka ihtiyaç olduğunu belirtti. Gazze'deki soykırım ve açlığa dikkat çeken Köstekçi, Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde bu sorunların da çözüleceğine olan inancını ifade etti.