Yerel Haber Girişi : 03 Ocak 2022 09:08

Burada kitaplar konuşuyor

Burada kitaplar konuşuyor
Burada kitaplar konuşuyor

Erzurum’da kitapseverlerin vazgeçilmez mekanlarının başında İnşiraf Sahaf ve Kitabevi geliyor. Nizamettin Korucu’nun 30 yıldır kapısını bir an olsun kapatmadığı bu mekan, raflarda bekleyen on binlerce kitapla okuyucuların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Muratpaşa Mahallesi’ndeki otantik bir mekanda faaliyet gösteren İnşirah Sahaf ve Kitabevi’nde, meraklısı için hemen her alanda kitaplar bulunuyor. Onlarca yıllık kitapların bulunduğu kitabevinde, kitaplarla adeta geçmiş tarihlere doğru yolculuklar yapılıyor. Sahaf Nizamettin Korucu, Erzurum’daki kitapseverlerin çok yakından tanıdığı bir isim ve raflardaki kitaplarıyla her gün adeta konuşuyor.

 

BU KİTABEVİNDE YOK, YOK!

Tarihten siyasete, aktüel içerikli kitaplardan ders kitap ve kaynaklarına varıncaya kadar neredeyse aranan bütün eserleri bir arada bulunduran Korucu, “Bu mekân kitap satışı yapılan sıradan bir mekân değil. Burası kitapların okurlarıyla konuştuğu, dertleştiği, kitap safyalarının kokusu ile adeta tütsülenmiş bir mekân. Burada insanlar kitap bulmaya gelir ve fakat aslında kendini bulur. Çünkü burada herkes susar, kitaplar konuşur” ifadelerini kullandı.

 

FARKLI DÜNYALARA YOLCULUK

Erzurum’da yıllardır sahaflık yaptığını ve elinden yüz binlerce kitabın geçtiğini kaydeden Nizamettin Korucu, “Aranıpta bulunmayan kitapların Erzurum’daki tek adresi olmak benim için büyük bir ayrıcalık” derken, kitapları yeni okuyucularla buluşturmanın ise, tarif edilemez bir mutluluk olduğunu dile getiriyor.

Korucu, “Bu mekana adımını atan kolay kolay çıkamıyor. Çünkü her sayfasında yaşanmışlıkların izlerini taşıyan kitaplar, okurları adeta geçmişe doğru birn yolculuğa çıkartıyor. Bu mekanda kitaplar kağıt kokmuyor, hayat kokuyor, hüzün, neşe, keder, mutluluk kokuyor. Dolayısıyla kapımızı çalan herkes burada birbirinden ayrı dünyalara yolculuk ediyor” diye konuştu.