Yerel Haber Girişi : 20 Ocak 2023 10:21

Cepler bayram(!) ediyor 

Cepler bayram(!) ediyor 
Erzurum’da geciken kar yağışı ve artmaya devam eden hava sıcaklıkları, uzmanları tedirgin ederken, orta ve dar gelirli vatandaşların da yüzünü güldürmeye başladı

Kuraklık endişesinin giderek boyut büyüttüğü şu günlerde, yakıt giderlerinden tasarruf edenler ise, hava sıcaklıklarının böyle devam etmesini arzuluyor. Doğalgaz faturalarının geçen yıla oranla ikiye ve hatta üçe katlanmaya başladığı bu dönemlerde hava sıcaklıklarının dikkat çekici olması, faturaların kabarmasının da önüne geçti. Vatandaşlar, Erzurum’da kazanılan paranın büyük oranda ısınma giderleri için harcandığını belirterek, “Havalar sıcak olduğu için yakıt giderlerimiz de azalıyor. Şu anda bizim zemheri soğuklarını yaşamamız gerekirken, biz bahardan kalma günler yaşıyoruz. Haliyle evlerimizdeki kombileri yakma periyotlarımız da değişti, faturalarımız da azaldı” dediler. 

KARLA MÜCADELE TATİLİ 
Erzurum’da vatandaşlar ısınma giderlerinin azalmasından mutlu olurken, belediyelerde ise karla mücadele rahatlığı yaşanıyor. Her yıl milyonlarca liranın karla mücadele için harcandığı Erzurum’da, bu yıl Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin karla mücadele ekipleri adeta tatil yapıyor. 

BAŞKANLAR DA MUTLU, AMA! 
Belediye başkanları, karla mücadele çalışmaları için ayrılan bütçeye şimdilik dokunulmadığını belirterek, “Bir yerde bu duruma seviniyoruz, ancak karın yağmaması üretim adına çok büyük bir sıkıntı ve dolayısıyla kuraklık demek oluyor. Şimdilik bu işten kazançlı çıkıyoruz gibi görünsek de, aslında ilerleyen dönemlerde kuraklık sebebiyle belki karşı karşıya kalacağımız maddi kayıp çok daha kayıp olacak. Umuyoruz yağışlar en kısa sürede gelir ve toprak kara kavuşur. Biz de karla mücadele noktasında üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Yeter ki kar yağsın!” diye konuştular.