ÖZEL HABER Haber Girişi : 08 Haziran 2022 12:59

ÇESAM’da çevre buluşması 

ÇESAM’da çevre buluşması 
Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇESAM) tarafından çevre sorunlarının ele alındığı bir program düzenlendi.
ÇESAM’da çevre buluşması 

Çevre Haftası Erzurum’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇESAM) tarafından çevre sorunlarının ele alındığı bir program düzenlendi. Mavi Salon’un ev sahipliği yaptığı etkinlikte çevresel sorunlar ve küresel iklim değişikliği gibi konular ele alındı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın da, Çevre Mühendisi olması sebebiyle çevre sorunlarına yerel ölçekte çözüm önerileri sunduğu çevre konferansına, Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar da katıldı. ÇESAM Müdürü Prof. Dr. Zeynep Ceylan’ın açılış konuşmasıyla başlayan Çevre Günü etkinliğinde daha sonra “Atıktan Sanata” isimli serginin açılışı yapıldı. 

 

BELEDİYELERİN BÜYÜK SORUMLULUĞU 

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Dünya Çevre Günü dolayısıyla üniversitemizin Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezince organize edilen bu programda bulunmak, şahsım için de büyük bir ayrıcalık oldu” dedi. Tüm canlıların gelişim, olgunluk ve yaşlanma gibi süreçlerle iç içe ve karşı karşıya olduğunu kaydettiği konuşmasında Başkan Orhan, dünyanın da yaşlandığını belirtti. Orhan, “Sürekli artış gösteren nüfus, gelişen teknoloji, tabii ve doğal kaynakların korunamaması, sınai faaliyetlerinin yoğunlaşması ve kimyevi maddelerin kullanım sıklığı gibi daha birçok çevresel etken yüzünden yerküremiz de, bozulan bu dengeden payına düşeni almaktadır” diye konuştu.  

 

ÇEVRE YATIRIMLARINI ANLATTILAR 

Çevre sorunlarıyla mücadelede en büyük sorumluluğun yerel yönetimlere düştüğünün altını çizen Orhan, konferansta Aziziye Belediyesi’nin Sıfır Atık Projesi, Güneş Enerji Santralleri, Termal Destekli Domates Seraları hakkında bilgiler aktardı. 

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar da, Erzurum’daki yerel yönetimlerin çevre duyarlılığının en üst düzeyde olduğunu ifade ederek, Yakutiye Belediyesi’nin de Atık Getirme Merkezi yatırımıyla çok önemli bir çevre hizmetini vermeye başladığını dile getirdi.