ÖZEL HABER Haber Girişi : 05 Temmuz 2022 11:10

Cevap ver Rasim Başkan!

Cevap ver Rasim Başkan!
Esnafın cevabını çok merak ettiği soru ise şu: “Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a esnafın hangi sorunu iletildi?”
Cevap ver Rasim Başkan!

Erzurum esnafı Rasim Fırat’tan açıklama bekliyor. Esnafın cevabını çok merak ettiği soru ise şu: “Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a esnafın hangi sorunu iletildi?”

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un Erzurum temaslarının yankısı sürüyor. DAİB hizmet binasının açılışını yapmak ve Haziran ayı dış ticaret rakamlarını açıklamak üzere Erzurum’a gelen Ticaret Bakanı Muş, Erzurum’da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’mizin de ziyaret etti. Birlik Başkanı ve esnaf yöneticileriyle bir araya gelen Bakan Muş’a esnafın hangi sorunlarının aktarıldığı ise merak konusu oldu. Erzurumlu esnaf, Birlik Başkanı Rasim Fırat’tan açıklama beklediklerini söyleyerek, “Çok merak ediyoruz; Birlik Başkanımız Rasim Fırat, biz esnaf kesiminin sorunlarını dile getirdi mi? Örneğin sosyal güvenlik primlerinin altında ezildiğimizi, vergi borçlarımızı ödeyebilmek için yaptığımız yapılandırmaların bozulduğunu, artan maliyetler sebebiyle kazandığımız paranın pul olduğunu bakan beye iletti mi? diye sordular.

 

İŞTE ESNAFIN SORULARI

Erzurum’da esnafın çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu, özellikle de yaz aylarında siftahsız günler geçirdiğini dile getiren Erzurumlu esnaf, “SSK primleri 2 bin liraya dayanmış durumda. Elektrik faturaları aldı başını gidiyor. Eleman çalıştıranlar asgari ücreti ödeyemez halde. Vergi borçları ve cari giderler üst üste biniyor. Bunları ödemekte güçlük çektiğimizi ve bu borçların genellikle yaz aylarında biriktiği bakan beye iletildi mi? Erzurum’un kuş memleketi olduğu, bu şehirde esnafın kazandığı neredeyse tüm parayı ısınma giderlerine yetişmek için harcandığı bakan beye iletildi mi? Taleplerimiz neydi, bakan beyden  ne talep edildi? Sorunlarımızın çözümüne dönük olarak bakan beyden söz alındı mı? Ya da bakan beyin bu sorunların çözümüne dair bir fikir beyanı oldu mu?” Şeklinde konuştular.

 

FIRAT’TAN CEVAP BEKLENİYOR

ESob Başkanı  Rasim Fırat’tan bu sorulara cevap vermesini isteyen Erzurum esnafı, “ Rasim Başkan bizim sorunların çözümü için her türlü mücadele edeceğinin sözünü vermişti. Merak ediyoruz acaba konuk ettiği bakan beyle hangi sorunumuz için mücadele etti. Kendisinden en kısa sürede açıklama bekliyor ve sorularımızın cevabını istiyoruz” dedi.