ÖZEL HABER Haber Girişi : 29 Eylül 2022 15:38

Çiftçilere büyük müjde

Çiftçilere büyük müjde
Yükselen maliyet artışı ve fiyatlar yüzünden zor durumda kalan çiftçilerle ilgili olarak yapılan çağrılar karşılıksız kalmadı.

Yükselen maliyet artışı ve fiyatlar yüzünden zor durumda kalan çiftçilerle ilgili olarak yapılan çağrılar karşılıksız kalmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin elektrik borçlarına ait faizlerin tamamının silineceğini, ödemelerinin ise, hasat sonrasında yapılacağını açıkladı. Bununla birlikte borçları yüzünden Çiftçi Kayıt Sistemi’nin dışında kalan ve bu yüzden tarım ve hayvancılık desteklerinden faydalanamayan çiftçilere ise, sıfır faizli kredi ve borç yapılandırması fırsatı sunuldu. Böylece çiftçiler Ziraat Bankası’ndan kullanacakları kredilerle borçlarını kapatma ya da yeniden yapılandırma imkanına kavuşmuş oldu. Söz konusu müjdeleri peş peşe veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Erzurum’dan ise teşekkür açıklaması geldi. Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı, “Çitçimizin desteğe belki de en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde atılan bu adımlar ilaç gibi geldi” dedi.

 

ÇİFTÇİMİZ ÇOK RAHATLAYACAK

Son yılların en verimli ve bereketli üretim sezonunun bu yıl geçirildiğini kaydeden Başkan Hasan Ali Kayabaşı, “Ne yazık ki, bu verimli yıla küresel ekonomik krizin ülkemize de yansıyan etkilerin gölgesi düştü. Verim arttı, topraktan bereket fışkırdı, ancak yükselen maliyetler yüzünden çiftçimiz yine mağduriyet yaşadı. Ancak Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdeler, çiftimizi şu süreçte büyük ölçüde rahatlatacak. Elektrik borcu bulunan çiftçilerimiz faiz yükünden kurtulacak, borçlarını yapılandırma imkanı bulacak. Yine Ziraat Bankaları aracılığıyla çiftçilerimize faizsiz kredi fırsatı sağlanarak, üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi’nden faydalanabilmeleri sağlanacak. En güzeli ise, borçlarla ilgili olarak geri ödemelerin hasat sonrasına bırakılması oldu” diye konuştu.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Üreticiye destek noktasında atılan bu adımların çok kıymetli olduğunu anlatan ZMO Erzurum Şube Başkanı Kayabaşı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetimizin ilgili bakanlıklarına çok teşekkür ediyoruz. Atılan bu adımlar üreticimizin teşvik edilmesi noktasında büyük kazanım. Ama inanıyoruz ki, bu destekler daha geniş bir yelpazeye yayılacak ve üretim artık ülkemizde yükselen bir değer halini alacak” dedi.