ÖZEL HABER Haber Girişi : 28 Haziran 2022 10:18

Çocuklar Kur’an öğrenecek

Çocuklar Kur’an öğrenecek
Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte yaz Kur’an kurslarında da faaliyetlere başlandı.

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte yaz Kur’an kurslarında da faaliyetlere başlandı. Hemen her semtte bulunan Kur’an kurslarına kayıt yaptırmak için adeta birbirleriyle yarışan anne babalar, çocuklarının yaz boyunca Kur’an eğitimi alacak olmasından büyük memnuniyet duyuyor. Veliler, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca organize edilen yaz Kur’an kurslarının aileler ve çocuklar için büyük bir nimet olduğunu ifade ederek, “Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve müftülüklerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonlar sayesinde çocuklarımız yaz boyunca Kur’an ve daha dini birçok alanda eğitim almış olacak” diye konuştular.

Anne ve babalar, çocuklarını Kur’an kursuna henüz daha göndermemiş olan ailelere çağrıda bulunarak, “Çocukların yaz boyunca sokaklarda vakit geçirmeleri yerine dinlerini öğrenmelerini, Kur’an eğitim almalarını sağlamalıyız. Bu manada Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Müftülükler aracılığıyla açtığı kurslara mutlaka çocuklarımızı kaydettirelim” şeklinde konuştular.

 

DİN KÜLTÜRÜ EĞİTİMİ DE VAR

Erzurum Müftülüğü’nden edinilen bilgilere göre; Kur’an kursları Erzurum’da neredeyse her semtte faaliyette olacak. Camilerde açılacak olan kurslarda çocuklara sadece Kur’an eğitimi değil, aynı zamanda din kültürü ve ahlak bilgisi eğitimleri de verilecek. Müftülük yetkilileri, yaz Kur’an kurslarının çocuklar için büyük nimet olduğunu ifade ederek, “Bu fırsattan çocuklarımızı mutlaka faydalandıralım, onları camilerimize emanet edelim, eğitim almalarını sağlayalım” dediler.

 

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER

Kur’an ve din eğitimi almış olan bir çocuğun yaşama bakış açısının bile değişeceğini kaydeden müftülük yetkilileri, “Dinini bilen bir birey, yanlışı doğrudan ayırma yeteneğine sahip olur. Sevgi, şefkat ve merhamet yüklenir, iyilikte yarışır, kötülükten uzak durur. Gençlerimizin geleceğini konuştuğumuz ve onlar adına kaygı duyulan bir dönemdeyiz. Bu yüzden onları mill ive manevi açıdan doyuma ulaşmış bireyler olarak yetiştirelim, onlara değerlerimizi öğretelim, bunun bilincinde olmalarını sağlayalım.” şeklinde konuştular.