Yerel Haber Girişi : 10 Mart 2022 12:48

Çoğu gitti, azı kaldı

Çoğu gitti, azı kaldı

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde (ESOB) seçim sürecinin sonuna gelindi. Mayıs ayında yapılacak birlik seçimleri öncesinde esnaf meslek odalarındaki seçimler de son aşamaya geldi. Merkezde oda başkanlığı için henüz seçimini yapmayan üç esnaf odası kalırken, Aşkale ve Horasan’da ise şoförler odası seçimleri bekleniyor. Erzurum merkezde Seyyar Satıcılar Odası, Hancılar ve Besiciler Odası ile Fırıncılar Odası’ndaki seçimlerin yapılması beklenirken, bugün de seçim coşkusu Aşkale Şoförler Odası’nda yaşanacak. Bu ayın sonuna kadar bütün meslek odalarındaki seçimlerin tamamlanmış olması gerekirken, bir sonraki süreç ise, Birlik Başkanlığı seçimleri için işletilecek.

SEÇİMLERİ YAPILAN ODALAR
Yapılan seçimlerde bir tek oda hariç tüm odalarda mevcut başkanlarla yola devam edildi. Marangoz Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanlığı Murat Nohutçu seçilirken, Konfeksiyoncular Odası Başkanlığı’nda da Fuat Yılmaz güven tazeledi. Seçimlerde Elektronikçiler Odası Başkanlığına Necmettin Söğütlü, Lokantacılar Odası Başkanlığı’na Zeki Pınar, Oto Tamircileri Odası Başkanlığı’na Fuat Haşıl, Şoförler Odası Başkanlığı’na Yücel Karakaya, Hınıs Esnaf Odası Başkanlığı’na Faruk Atalay, Kahvehaneciler ve Otelciler Odası Başkanlığı’na Seyfettin Saka, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanlığı’na Samet Erdoğan, Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanlığı’na Hikmet Karaca. Oda başkanlıklarından sadece Oto Tamirciler Odası’nın Başkanı değişirken, Şenkaya Esnaf Odası Başkanlığı’na Fahrettin Harbi, Terziler Odası Başkanlığı’na Memmet Kazanç ve Berberler Odası Başkanlığı’na da Emre Torungil seçildi. ESOB’a bağlı meslek odalarındaki seçimler, geride kalan hafta da devam etti. Seçimlerde Oltu Şoförler Odası Başkanlığına Veysi Fidan seçilirken, Keresteciler Odası Başkanlığına Ersan Yılmaz, Demirciler Odası Başkanlığına Ömer Demirbağa, Kunduracılar Odası Başkanlığına da Atila Bölüktepe seçildi.

FIRAT VE KARACA DÜĞMEYE BASIYOR
Öte yandan bu ayın sonuna kadar ilçeler de dahil olmak üzere esnaf odası başkanlık seçimlerinin tamamlanmasının beklendiği Erzurum’da, adaylar Rasim Fırat ve Hikmet Karaca ise, seçim çalışmaları için düğmeye basmaya hazırlanıyor. Her iki aday arasında geçmesi beklenen yarışı kimin kazanacağı merak edilirken, birlik seçimlerde oy kullanacak olan esnaf üyeler kulis çalışmalarını yoğun bir biçimde sürdürüyor.