ÖZEL HABER Haber Girişi : 05 Eylül 2023 11:29

DADAŞ ALTIN’LA KAZANDI

DADAŞ ALTIN’LA KAZANDI
Erzurum’da peşin parayla yapılan yatırım tercihlerinin başında altın geldi.

Erzurum’da peşin parayla yapılan yatırım tercihlerinin başında altın geldi. Son 9 ay içerisinde yatırımcısına yüzde 52 oranında kazandıran altın, Dadaş’ın yine güvenini kazandı. Erzurum’da Taşmağazalar esnafından edinilen bilgilere göre; sene başından bu yana en çok yatırım yapılan araç altın oldu. Kuyumcu Mürteza Durmuş, 2023 yılı başında 7 bin 260 lira olan Cumhuriyet Altını fiyatının 11 bin 100 liraya kadar yükseldiğinin altını çizerek, “Altının 9 aylık artış bilançosu yüzde 52 oranında oldu. Ocak ayında altın alan da kazandı, Şubat ayında alan da kazandı. Çünkü geride kalan 9 aylık dönemde altın yatırımcısı hiç zarar etmedi” diye konuştu. 

DÖVİZ İLGİ GÖRMEDİ 
Nakit parası olanların tercihlerini altından yana yapmalarının sebeplerinin başında dolara bakış açısı olduğunu dile getiren Durmuş, “Erzurum’da nakit parası olanlar genellikle dolardan ve dövizden uzak durdu. Geçtiğimiz 8 aylık süreçte tercih hep altından yana oldu. Öyleleri vardı ki, parasını döviz hesabından çıkartıp altına yatırdı. Çünkü Erzurum’da dolara dövize pek sıcak bakılmıyor. Bunun tabi biraz da şehrimizin milliyetçilik yönüyle de ilgisi var” dedi. 

ALTIN ALAN KAZANDI 
Şu sıralar piyasaların durgun olduğunu dile getiren Mürteza Durmuş, seçim sonrası bir canlılık yaşandığını, ancak bunun da geçici olduğunu ifade etti. Yılın en hareketli döneminin Ocak, Şubat ve Mart ayları olduğuna dikkati çeken kuyumcu esnafı Durmuş, “O dönemlerde yapılan alışverişler de zaten yatırım amaçlıydı. Çünkü müşterilerimiz çok yüksek meblağlar karşılığında altın aldı. Tercihini Cumhuriyet altını şeklinde yapanlar da oldu, Reşat altını alanlar da oldu. Her halükarda parasını altına yatıranlar kazandı” şeklinde konuştu.