ÖZEL HABER Haber Girişi : 13 Temmuz 2022 11:53

Dadaşların bayram coşkusu

Dadaşların bayram coşkusu
Yurt genelinde yaşanan bayram coşkusu, hemşehri derneklerinde de ön plana çıktı.
Dadaşların bayram coşkusu

Yurt genelinde yaşanan bayram coşkusu, hemşehri derneklerinde de ön plana çıktı. Gurbetteki Dadaşlar, bayramda bir araya geldikleri çeşitli etkinliklerle hasret giderirken, Kurban bayramı coşkusunu da yine hep birlikte yaşadılar. İstanbul’daki Dadaşlar, Maltepe Erzurumlular Vakfı’nda bir araya gelerek, Kurban bayramını kutladılar. Yönetim Kurulu Başkanı Süha Dengizek ve vakıf yöneticilerinin tamamının hazır bulunduğu bayramlaşma töreninde Erzurum’a dair sohbetler edilirken, vakfın çalışmalarına dair görüş alışverişinde de bulunuldu. Vakıf Başkanı Süha Dengizek, Erzurum’un siyaset üstü bir marka ve değer olduğunu ifade ederek, “Biz bu markayı yurdun dört bir yanında en güzel biçimde temsil etmeyi ve tanıtmayı amaçlayan yapılanmalardan birisiyiz. Ortak paydamız Erzurum, hedefimiz, gayemiz, kaygımız yine Erzurum” dedi.

 

ERZURUM İÇİN YOL HARİTASI

Maltepe Erzurumlular Vakfı’nın yıllardır İstanbul’da faaliyet gösterdiğinin altını çizen Süha Dengizek, “Vakfımız Erzurum’u bütünüyle ve tüm yönleriyle burada temsil edebilmenin gayreti içerisinde. İstanbul’da ve bölgemizde yaşayan hemşehrilerimizle sık sık bir araya gelmeye ve Erzurum’a dair yol haritaları oluşturmaya çalışıyoruz. Bu memleket bizim, bu memleketin değerleri de bizim ve biz işte bu değerlerle ayaktayız, canlıyız, diriyiz, birlik ve beraberlik içerisindeyiz” diye konuştu.

 

ERZURUM’UN KÜLTÜRÜNE VURGU 

Erzurum’urn öz kültürünü yaşatıp, canlı tutup ve gelecek nesillere aktararak devamlılığını sağlamayı öncelikle hedef olarak belirlediklerini anlatan Dengizek, “Vakfımız bu anlamda üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyor. Bu anlamda muazzam bir yönetim ekibimiz var. Vakfımızda memleketimizle ilgili her ayrıntıyı dikkate değer buluyor istişare ediyoruz. Şehrimize faydalı olabilmenin yollarını arıyor, bu anlamda da yine üzerimize düşeni yapıyoruz. Vakfımızın kapısı İstanbul’daki Dadaşlara ardına kadar açıktır. Biz el ele ve gönül gönüleyiz.” ifadelerini kullandı.