ÖZEL HABER Haber Girişi : 13 Aralık 2022 11:59

Doğu Ekspresi yola çıktı

Doğu Ekspresi yola çıktı

Ankara-Kars arasında sefer yapan Turistik Doğu Ekspresi, ilk seferine çıktı. Dün 15.55’te Ankara’dan yola çıkacak olan Doğu Ekspresi’nin turistik seferi 30 saat sürecek. Bugün akşam saatlerinde Erzurum’a varacak olan ekspres, daha sonra Kars’a hareket edecek. 
Ünlü gezerlerin ve seyahat yazarlarının dünyanın en iyi ilk dört rotası arasında gösterdiği Ankara-Kars hattında işleyen Turistik Doğu Ekspresi, ilk seferine çıktı. Ankara’dan dün hareket eden ekspresin bugün akşam saatlerinde Erzurum’a ulaşması beklenirken, seferlere gösterilen ilgi ise dikkatlerden kaçmıyor. Doğa tutkunlarının rağbet gösterdiği Turistik Doğu Ekspresi, Ankara’dan Kars’a olan yolculuğunu yaklaşık 32 saatte tamamlıyor. İlk seferine 12 Aralık itibariyle çıkan ekspreste vagonların tamamı yataklı olurken, Çarşamba ve Cuma günleri sefer yapacak olan tren, Kars’tan da Cuma ve Pazar günleri hareket edecek. 

İŞTE EKSPRESİN GÜZERGÂHI 
Ankara Gar, Kayaş, Lalabel, Irmak, Yerköy, Boğazköprü, Kayseri, Gömeç, Hanlı, Karalıköy, Sivas, Bostankaya, Çetinkaya, Divriği, İliç, Kemah, Alp, Erzincan, Tanyeri, Demirkapı, Erbaş, Aşkale, Palandöken, Erzurum, Topdağı, Sarıkamış, Selim ve Kars duraklarına uğrayan ve bir tam seferini Kars’ta tamamlayan Turistik Doğu Ekspresi, Kars’tan Ankara seferini ise, yine aynı güzergahı tersten kat ederek yapıyor. Turistik Doğu Ekspresi içerisinde yer alan yemekli vagonlar 4’er kişilik masalardan oluşurken, vagonlarda kahvaltı, ızgara çeşitleri, et yemekleri, çorba, pilav ve makarna gibi yemek çeşitleri bulunuyor. Yemekli vagonları 06.00 ile 00.59 saatleri arasında hizmet veren Turistik Doğu Ekspresi, yolcularına resmen görsel bir şölen yaşatıyor. Özellikle fotoğraf sanatçılarının ilgisini çeken ekspreste, zaman zaman ünlüler, siyasetçiler ve üst düzey bürokratlar da yolculuk ediyor.