ÖZEL HABER Haber Girişi : 18 Temmuz 2023 13:43

EKMEK TELAŞI 

EKMEK TELAŞI 
Ekmek fiyatlarına bir süre önce yapılan artışla birlikte Erzurum’da vatandaş, ucuz ekmek noktalarını bulma yarışına girişti. 

Ekmek fiyatlarına bir süre önce yapılan artışla birlikte Erzurum’da vatandaş, ucuz ekmek noktalarını bulma telaşına girdi. Marketlerde 5 liradan satışa sunulan ekmek, bazı fırın ve marketlerde 4 liradan satılırken, bu durum ekmek tüketimi fazla olan aileleri ucuz satış noktalarına yönlendirmeye başladı. Fiyatların yükselişiyle birlikte Erzurum’da bayat ekmek satışları ise yeniden gündem oldu. Kimi fırın ve marketler, bir gün öncesine ait ekmekleri vatandaşa 2-3 lira arasında değişen fiyatlardan satmaya başladı. Fırın işletmecileri, artan maliyetlerin doğal olarak ekmek fiyatlarına yansıdığını dile getirerek, akaryakıta yapılan ÖTV artışının tüm planları yeniden alt-üst ettiğini belirtti. 

KILI KILINA ÜRETİM 
Erzurum’daki fırın işletmecilerinden edinilen bilgilere göre; ekmek üretimi yapılırken, önceki dönemlere göre artık çok daha titiz davranılıyor. Geride bayat ekmek kalmaması için talebe bağlı olarak otalama bir üretim tarzı geliştirdiklerini dile getiren fırın işletmecileri, “Önceleri az ya da çok olmasına dikkat etmeden ekmek üretimini serbest ölçülerde yapıyorduk. Ancak şimdi durum değişti; marketlere dağıttığımız ve perakende sattığımız ekmek miktarını baz alıyor, ona göre ortalama bir üretim yapıyoruz. Aksi halde ekmek elimizde kalıyor ve bu yüzden kazançtan zarar etmiş oluyoruz” dediler. 

KİMİ FIRINLAR İSKONTOLU 
Kimi ekmek fırınlarında satış fiyatının 1 lira altında faaliyet gösterildiğini kaydeden işletmeciler, “Bazı meslektaşlarımız ekmeği 4 liradan perakende satıyor. Bu şartlarda maliyetlerini nasıl karşılıyor bilmiyoruz ama vatandaşların bu tarz satışlara ilgisi hayli fazla oluyor” diye konuştular. 
Bazı fırınlarda ise, bayat ekmek satışları yeniden popüler oldu. Dar gelirli vatandaşların büyük ilgisini çeken bayat ekmekler, 2 ile 3 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.