ÖZEL HABER Haber Girişi : 16 Eylül 2022 10:28

Ekmekte zam endişesi

Ekmekte zam endişesi
Erzurum’da ekmeğe zam yapılacağı yönündeki söylentiler vatandaşı rahatsız ederken, fırıncılar ise kendini savundu.

Erzurum’da ekmeğe zam yapılacağı yönündeki söylentiler vatandaşı rahatsız ederken, fırıncılar ise kendini savundu. Yükselen maliyetler yüzünden yaptıkları işi, “harcımız borcumuzu ödemiyor” şeklinde niteleyen fırıncılar, ekmeğin ilave 50 kuruşluk zamla 4 lira olmasını istiyor. Şimdilik sadece tartışmaya konu olan zam talebi, fırıncıların cephesinden böyle iken vatandaşlar ise, ekmeğin 4 liraya satılması fikrine hiç sıcak bakmıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin artık bu işe müdahil olmasını isteyen vatandaşlar, “Gerekirse Büyükşehir Belediyesi ekmek üretimini ikiye katlasın ve bu zam yağmurunun önüne geçsin. Belediyenin ticaret yapacak hali yok, maliyetine üretip satsın” çağrısında bulundu. Ankara ve İstanbul’da halk ekmeğin marka olduğunu ve piyasaları dengede tuttuğunu ifade eden vatandaşlar, sosyal devlet anlayışının sergilenmesi ve ekmek fiyatlarının uzunca bir süre zamlardan korunması gerekir” diye konuştular.

 

SEKMEN’E ÇAĞRI VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de, ekmek zammı noktasında karar verici merci olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Ekmek üreticilerine çok görmüyoruz, onların da masrafı artıyor ama arada ezilen vatandaş oluyor. Devreye bu yüzden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in girmesi ve ekmek üretimini katlaması gerekiyor. Aksi halde bu maliyet artışlarına karşı fırıncıları 4 lira da kesmeyecek. Onlar da haklılar ama bizler de haklıyız” dediler.

 

VAN’DA EKMEK 2,5 LİRA

Bölgenin bir başka ili olan Van’da ekmeğin 2,5 liradan satıldığının altını çizen vatandaşlar, “Aramızda şu anda bile 1 lira fark varken, Erzurum’da ekmeğin 4 liradan satılmasını teklif etmek gerçekten insafsızlık olur. Gerekirse gramaj düşürülsün ama ekmek fiyatlarına yeni bir artış düşünülmesin.