Yerel Haber Girişi : 25 Şubat 2022 11:27

Elektrik faturalarına düzenleme

Elektrik faturalarına düzenleme

Yeni yılla birlikte anormal derecede kabaran elektrik faturaları için gözler yeniden Başkent’e çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Mart itibariyle yeni bir düzenleme yapılacağını ve faturalardan kaynaklanan mağduriyetin giderileceğini açıklamasıyla birlikte heyecanlanan tüketiciler, yeni düzenlemenin nasıl olacağını daha şimdiden merak etmeye başladı. Erzurum’dan da tepkilerin yükseldiği kabarık faturalar için daha önce kademe sınırı arttırılmış, 150 kilovatsaat olan indirim sınırı 210 kilovatsaate yükseltilmişti. Uygulamada yaşanan aksaklıklar ve yükselişe devam eden elektrik faturaları yüzünden konu hiç gündemden düşmemiş ve son noktayı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan koymuştu.

 

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kademeli tarife adı verilen uygulamada daha önce bir düzenleme yapıldığını, ancak bu adımın beklentileri karşılamadığını dile getirerek, vatandaşın mağduriyetine yol açacak hiçbir düzenlemeye sıcak bakmayacaklarının altını çizmişti. Erdoğan, 1 Mart itibariyle yeni bir düzenlemeye geçileceğini müjdelemiş, içerisinde esnafa yönelik adımların da atılmış olacağı yeni bir uygulamanın başlayacağını ifade etmişti.

 

TÜKETİCİLER ÇOK HEYECANLANDI

Elektrik abonelerini heyecanlandıran bu açıklama, aynı şekilde esnaf kesiminin yüreğine de su serpti. Erzurum esnafı, çetin kış koşullarının yaşandığı dönemlerde elektrik tüketiminin de fazla olduğunu dile getirerek, “Aşırı zamlanan elektrik yüzünden nefes alamaz bir hale gelmiştik. Umuyoruz yeni düzenlemeyle birlikte faturalar da zayıflar” diye konuştular.

Kademeli tarife uygulamasından vazgeçilmesini isteyen tüketiciler, “Kademeli tarifede belirlenen sınırlar, normal kullanımın çok altına. Her şekilde zamlı tarifeye takılıyoruz. Bu uygulamadan kesinlikle vazgeçilmeli ve mağduriyetimiz giderilmelidir” dediler.