ÖZEL HABER Haber Girişi : 04 Ocak 2023 10:47

Engellinin rapor çilesi

Engellinin rapor çilesi
Erzurum’daki hastaneler, sağlık kurulu engelli raporu almak isteyenlerin adeta akınına uğruyor.

Haftanın Salı ve perşembe günleri gerçekleştirilen heyet kontrolleri ile muayeneden geçirilen hastalar daha sonra hekimler tarafından engellilik durumlarına göre puantaj sistemine tabi tutuluyor. Hastaneden rapor alan hastalar engellilik durum ve oranlarına göre devletin kendilerine tanıdığı çeşitli ayrıcalık ve kolaylıklardan rahatlıkla faydalanabiliyorlar. Erzurum Şehir hastanesi sağlık kurulu engelli raporu almak isteyenlerin en çok tercih ettiği hastane olurken Atatürk Üniversitesi araştırma hastanesi de yine rapor talebi olan hastaların beklentilerine cevap veriyor.

 

ENGELLİYE ZAHMET ÜSTÜNE ZAHMET

Vatandaşlar engelli raporu alma işinin çok zor ve zahmetli olduğunu dile getirerek, “hastanelerde poliklinikleri tek tek gezmek gerçekten çok zahmetli bir uğraş. Hele Şehir hastanesindeyseniz gününüz genellikle doktor beklemek ve asansör beklemekle geçiyor. Sabah 9:30’dan önce polikliniklerde muayene olmak neredeyse imkansız. Doktorları beklediğimiz yetmiyormuş gibi bir de birbirleriyle zit ve ters istikamette olan diğer polikliniklere gitmek için saatlerce asansör bekliyorsunuz. Bu raporu almak isteyenler zaten engelli insanlar bu kadar zahmete sıkıntıyla neden karşı karşıya bırakılıyorlar anlamış değiliz” diye konuştular.

 

HEYET DOKTORLARI BİR ARADA OLSUN

O heyet hizmeti veren doktor ve polikliniklerin bir arada bulunmasının çok büyük bir gereklilik olduğunu vurgulayan vatandaşlar,  “Maden heyet poliklinik hizmeti veren doktorlar sadece engellilere bakıyor, o halde Salı ve perşembe günleri tüm heyet doktorlarının bir arada poliklinik hizmeti vermeleri sağlansın. Hastanelerde engelli hastaları kilometrelerce yürütmenin mantığını anlamış değiliz. Sonuçta bu insanların çoğu tekerlekli sandalye ile geziyor. Heyet doktorlarının rapor hizmeti verdikleri günler muayene işlemleri hep ortak bir noktada yürütülsün. Böylece insanlar hem vakit kaybetmez hem de asansörler önünde uzun kuyruklar oluşmaz. Çünkü bu iş Çile olmanın bile çok ötesine geçiyor” dediler.