ÖZEL HABER Haber Girişi : 18 Şubat 2023 12:12

Erzurum’a kar ve cemre  BİRLİKTE DÜŞECEK 

Erzurum’a kar ve cemre  BİRLİKTE DÜŞECEK 
Son zamanların en soğuk günlerinin geçirildiği Erzurum’da, iki gün süren sıcaklığın ardından kar yağışı kapıya yeniden dayandı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Erzurum’a Pazar, Pazartesi ve Salı günleri için kar yağışı uyarısında bulunuldu. Havanın bugün sisli ve puslu olacağı Erzurum’da, Çarşamba günü ise parçalı bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Son yılların en kurak kış mevsimini geçirirken, Şubat ayının ilk haftasında yağan yoğun karla birlikte beyazlara bürünen Erzurum’da, dikkat çeken bir başka konu ise, hava sıcaklıkları oldu. 

SICAKLIKLAR YÜKSELİŞE GEÇİYOR 
Son bir haftadır dondurucu soğukların etkili olduğu şehirde, hava sıcaklıkları ise dün itibariyle yükselişe geçti. Erzurum’da önümüzdeki 5 gün boyunca sıcaklıklar sıfır ile bir derece arasında değişiklik gösterecek. Termometrelerin gündüzleri sıfırın altına düşmeyeceği Erzurum’da, gece sıcaklıkları ise dikkat çekici düzeyde olacak. Bugün gece termometrelerin sıfırın altında 14 dereceyi göstereceği Erzurum’da, Pazar, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü gece sıcaklıkları ise, eksi 12 ile eksi 6 derece arasında değişiklik gösterecek. 

CEMRE YARIN DÜŞÜYOR 
Gündüz sıcaklıklarıyla birlikte gece sıcaklıklarının yükselişe geçmesi, Erzurum’da bahar aylarının habercisi olurken, ilk cemre ise yarın havaya düşecek. Halk arasında üç tane olduğuna inanılan cemrenin birincisi havaya (19-20 Şubat), ikincisi suya (26-27 Şubat) ve üçüncüsü de (5-6 Mart) tarihinde toprağa düşüyor.