ÖZEL HABER Haber Girişi : 22 Ağustos 2023 09:11

ERZURUM CANA GELDİ

ERZURUM CANA GELDİ
Büyükşehir Belediyesi’nin Kale etrafında yaptığı tarihi düzenleme, Erzurum için tarihi nitelikte bir adım oldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kale etrafında yaptığı tarihi düzenleme, Erzurum için tarihi nitelikte bir adım oldu. Şehrin çehresini adeta baştan aşağı değiştiren Kültür Yolu projesi ile Erzurumlu artık her gün kale civarına akın etmeye başladı. Şehrin doğusuna can katan projeyle birlikte Kale ve çevresi Erzurum’un yeni gözdesi olurken, bir zamanlar kimsenin gitmek bile istemediği şehrin öbür başına adeta insan seli akıyor. Erzurum kamuoyunun büyük takdirini kazanan projeyle şehrin merkezinin yepyeni bir imaja kavuştuğunu kaydeden Dadaşlar, “Tek başına bu düzenlemenin bile Mehmet Sekmen farkını ortaya koyduğu açıktır” dediler. 

YENİ BİR ŞEHİR GİBİ 
Erzurum Kalesi civarının Kültür Yolu Projesi hayata geçirilince kadar şehrin en ürkütücü bölgesi olduğunu hatırlatan Erzurumlu vatandaşlar, “Büyükşehir Belediyemiz buraya öyle bir dokundu ki, resmen yeniden bir şehir inşa etti. Hem tarih gün yüzüne çıktı, hem de Erzurum halkı için yepyeni bir eğlence ve dinlence mekanı ortaya çıktı. Gece yarılarına kadar insanların gönül rahatlığı içerisinde vakit geçirdiği bu bölge, deyim yerindeyse şehrin yeni merkezi haline geldi” diye konuştular. 

ERZURUM İÇİN TARİHİ ARDIM 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür eden Dadaşlar, “Başkanımız Mehmet Sekmen, her alanda Erzurum’a bir değer katmıştır. Hayata geçirdiği diğer tüm projeleri bir kenara bıraksak bile tek başına Kültür Yolu Projesi bile Erzurum’da atılmış tarihi bir adımdır. Mehmet Sekmen Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Erzurum bu projeyle adeta yeni bir milat yaşadı, şehir merkezi yeni bir görünüme kavuştu” dediler.