ÖZEL HABER Haber Girişi : 01 Ağustos 2023 10:26

Erzurum cayır cayır 

Erzurum cayır cayır 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Cuma gününe kadar Erzurum’a bol güneş ve bol sıcak uyarısında bulundu.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Cuma gününe kadar Erzurum’a bol güneş ve bol sıcak uyarısında bulundu. Termometrelerin 30 derecenin üzerini göstereceği Erzurum’da, Cuma ve Cumartesi günleri ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmin raporunu açıkladı. Buna göre Erzurum’da bugün, yarın ve öbür gün hava güneşli ve açık olacak. Hava sıcaklığının gece ve gündüz eşzamanlı olarak artışa geçeceği Erzurum’da, günün en yüksek sıcaklığı 32 derece olacak. Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri sıcak havaya adeta doyacak olan Erzurum’da, Cuma günü ise gök gürültülü sağanak yarış görülecek. 

ERZURUM’DA BU HAFTA 
Erzurum’da hava bugün parçalı bulutlu ve açık olacak. Gündüz hava sıcaklığının bugün itibariyle 31 dereceye ulaşacağı Erzurum’da, gece sıcaklığı ise, 15 derece olarak kaydedilecek. Uzun zamandır serin ve yağışlı havanın etkili olduğu Erzurum’da, Çarşamba günü sıcaklık 32, gece sıcaklığı ise, 15 derece olacak. Perşembe günü parçalı bulutlu bir günün geçirileceği Erzurum’da, gündüz sıcaklığı 2 derece azalarak, 30’a düşecek. Gece sıcaklığının yine 15 derece olarak ölçüleceği Erzurum’da, Cuma günü ise hava kapalı ve yağışlı olacak. 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün tahmin raporuna göre; şehirde Cuma ve Cumartesi günü gök gürültülü sağanak yağış beklenecek. 

EN SERİN YAZ MEVSİMİ 
Öte yandan uzun yıllara dayalı iklimsel verilere göre; Erzurum bu yıl en serin yaz mevsimini geçiriyor. Yağışların Haziran ve Temmuz ayının ilk yarısı boyunca etkili olduğu Erzurum’da, sıcaklıklar ise son 10 gündür etkili olmaya başladı. Gündüz sıcaklıkları kavurucu olsa da, gece sıcaklıklarının halen daha mevsim normallerinin altında seyrettiği Erzurum’da, Ağustos ayının üçüncü haftasından itibaren sıcaklıkların bütünüyle düşüşe geçmesi bekleniyor.