ÖZEL HABER Haber Girişi : 03 Haziran 2023 12:15

Erzurum’da Çevre Günü hazırlığı 

Erzurum’da Çevre Günü hazırlığı 

5 Haziran Dünya Çevre Günü Erzurum’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin geleneksel hale getirdiği ve her yıl dikkat çeken etkinliklerin gerçekleştirildiği kutlamalar kapsamında bu yıl da bir dizi faaliyette bulunulacak. Pazartesi günü Rektörlük Mavi Salon’da gerçekleşecek olan etkinlikte, “Sürdürülebilir Katı Atık Yönetimi” konulu bir çalıştay düzenlenecek. Alanında uzman akademisyenlerin katılım sağlayacağı çalıştayda, çevre sorunları ve katı atık yönetimine yönelik bilimsel yaklaşımlar ortaya koyulacak. 

BOL BOL ETKİNLİK 
Atatürk Üniversitesi’ndeki etkinlikler sadece çalıştayla sınırlı kalmayacak. Geleneksel Türk Sanatları Sergisi, Heykel Sergisi ve Moda Tasarım Sergisini de kapsayacak olan etkinlikler müzik dinletisi ile son bulacak. 
Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynep Ceylan’ın koordinesinde gerçekleştirilecek olan 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerine Mühendislik Fakültesi’nden yoğun katılımın olması bekleniyor. 

ÇEVRE VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ 
Çevre, organizmaların ya da ekolojik toplulukların doğrudan etkileşim içinde oldukları fiziksel, kimyasal, biyolojik, sosyal ortamların ve şartların bütünüdür. İnsanlar için bütün bu faktörlerin yanında kültürel ve ekonomik etkiler de çevre tanımına katkı sağlamaktadır. Çevre kirliliği ise, canlı ve cansız varlıklara zararlı maddelerin engellenemez boyutta çevreye yayılmalarına deniyor. Kirleticiler, orman yangınları ya da volkanik küller gibi doğal olaylar olabilir ancak kirlilik olarak bahsettiğimiz terim daha çok antropojenik kaynakların, yani insan yapımı kirletici kaynaklarının yol açtığı sorunları temsil etmektedir.