Yerel Haber Girişi : 16 Şubat 2022 10:19

Erzurum’da düşüş başladı

Erzurum’da düşüş başladı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, her hafta paylaştığı covid vaka verilerini kamuoyunun ilgisine bu hafta da sundu. 29 Ocak-4 Şubat tarihlerini kapsayan dönemde, Erzurum’da vaka sayısı düşüşe geçti. Ocak ayının son haftasında her 100 bin kişilik nüfus içinde Covid olanların oranı yüzde 763 iken, Şubat ayının ilk haftası itibariyle vaka sayıları yeniden düşüşe geçti. Sağlık Bakanı Koca, Erzurum’da Şubat ayının ilk haftasında kaydedilen verilere göre; vaka oranının yüzde 539,64’e gerilediğini açıkladı. Vakaların yüzde 700’lerden 500’lere gerilemiş olması, Erzurum’da sevindirici bir gelişme olarak değerlendirilirken, düşüşün Şubat ayının ilerleyen günlerinde çok daha hissedilir bir düzeye ulaşacağı kaydedildi.

 

ERZURUM’DA OCAK AYI ANALİZİ

Erzurum’da 1 ile 7 Ocak tarihleri arasında vaka oranı yüzde 84,53 olarak kaydedilmiş, bu oran 8-14 Ocak tarihleri arasında tam yüzde 400 oranında artış göstererek yüzde 328,77 olarak belirlenmişti. Sağlık Bakanı Koca’nın paylaştığı veriler doğrultusunda vaka oranı Erzurum’da 15-21 Ocak döneminde yüzde 600’lere kadar ulaşmış, 22-30 Ocak tarihlerini kapsayan dönemde ise, vaka oranı yüzde 763,57 olmuştu. İnsidans haritasıyla açıklanan verilere göre; Erzurum’da vakalar pik yaptı ve geriye dönüş yeniden başladı. Uzmanlar, Erzurum’da bundan sonraki günlerde ve haftalarda vaka sayılarının yeniden düşüşe geçeceğini belirterek, “Tabi bu durum pandemi tedbirlerinden vazgeçeceğimiz ya da dikkate almayacağımız anlamına gelmiyor” dediler.

 

KAPALI MEKANLARA DİKKAT EDİLMELİ!

Erzurum’da özellikle kış aylarında daha çok kullanılan kapalı mekanların, salgın için eşi bulunmaz bir temas ortamı oluşturduğuna dikkati çekerek, “Hava koşulları sebebiyle Erzurum’da açık havada vaki geçirmek mümkün değil. Bu yüzden insanlar daha çok kapalı mekanları tercih ediyorlar. Bu yüzden özellikle kapalı mekanlarda iken maske ve mesafe kurallarını dikkate almakta fayda var. Omicron varyantının etkin olduğunu ve çok daha hızlı bir biçimde bulaştığını unutmamamız gerekiyor” diye konuştular.