ÖZEL HABER Haber Girişi : 13 Haziran 2022 11:18

Erzurum’da halk oyunları şöleni

Erzurum’da halk oyunları şöleni
Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Erzurum’a halk oyunları ziyafeti çekti.

Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Erzurum’a halk oyunları ziyafeti çekti. “İpek Yolu’nda Bir Mola Anadolu” isimli özel programda Zeybek ,Teke, Kafkas, Erzurum, Horon ve Halay gösterileri yapıldı. Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç, Nene Hatun Kız Lisesi Müdürü Serap Kahraman ve Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün organizesiyle gerçekleştirilen halk oyunları gösterisine İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliği yaptı. Prodüktörlüğünü Yasin Ağcakoca’nın yaptığı gösteriye katılan ekipleri program için Ferhat Önal ve Sahit Göktaş hazırladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda adeta halk oyunları ziyafeti çekilirken, ekiplerin gösterileri ayakta alkışlandı. 

HALK OYUNLARI BİZİM KİMLİĞİMİZ
Program öncesi açılış konuşmasını Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç yaptı. Kıvanç, halk oyunlarının kesinlikle bir dans türü olarak ifade edilemeyeceğinin altını çizerek, “Halk oyunları kültürümüz, geçmişimiz, tarihimiz, duygularımız ve düşüncelerimizi yansıtan ve sanat değeri çok yüksek olan bir dans türü. Halk oyunlarında bizim kimliğimiz, karakterimiz, dilimiz, örf ve ananelerimiz saklı. Kimi zaman sevinçlerimizi, kimi zaman hüznümüzü, kimi zaman da kahramanlıklarımızı dile getiririz halk oyunlarımızla. Bu bakımdan halk oyunlarımızın yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması ve zenginleştirilmesi büyük önem taşıyor. Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu anlamda elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.  

HALK OYUNLARI RESİTALİ
Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Kıvanç’ın konuşmasının ardından halk oyunları ekiplerinin sırayla sahne aldığı gösteride, Türkiye’nin dört bir yanından halk oyunları motifleri sunuldu. Zeybek ,Teke, Kafkas, Erzurum, Horon ve Halay gibi birbirinden farklı gösterilerin yapıldığı program, salondakileri coşturdu. 
 “İpek Yolu’nda Bir Mola Anadolu” isimli halk oyunları etkinliğini izlemek için gelen sanat severler organizasyondan dolayı Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nde teşekkür ettiler.