ÖZEL HABER Haber Girişi : 09 Mart 2023 12:12

Erzurum’da kurtuluş coşkusu 

Erzurum’da kurtuluş coşkusu 
Erzurumda kurtuluş haftası etkinlikleri başlıyor.

Geçtiğimiz günlerde aşka Lenin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri düzenlenirken, yarın da alaca ve yeşilyayla ettiklerinde ama törenleri düzenlenecek. Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluş Töreni ise pazar günü gerçekleştirilecek. Cumartesi günü Kurtuluş haftası kapsamında Erzurum’un Çat ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlanacak. Etkinlikler için kurumlar arasında çok sıkı bir koordinasyon sağlanırken, belediyeler ev sahipliği yapacakları kutlama törenleri için tüm hazırlıklarını tamamlamak üzereler. 

105. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ 
Erzurum bu yıl düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıldönümünü kutlayacak. 1916 yılında Ruslar tarafından işgal edilen Erzurum, iki yıl boyunca esaret altında kalmış, Bolşevik ihtilalinin ardından rusların geri çekilmesi ile küs Erzurumda Ermeni çeteciler boy göstermeye başlamıştı. Ermeni Taşnak çetelerinin büyük bir yıkım ve hunharca katliamlar gerçekleştirdikleri Erzurumda, üç ay içerisinde 50.000’den fazla masum Müslüman Türk halkı katledilmişti. 

ERMENİ VAHŞETİ
Erzurumda sergilenen Ermeni vahşeti başta kazım karabekir paşa olmak üzere bir çok tarihçinin küs günümüze aktardı kayıtlarda da yer aldı . Ermeni Taşnak çetelerinin işlediği cinayetler tarihin sayfalarına kanlı harflerle yazılırken Ermeni diyasporası ise sözde soykırım iddiasının peşinden koşmaya devam ediyor.