Yerel Haber Girişi : 08 Ocak 2022 15:38

Erzurum’da mevsimler de değişti!

Erzurum’da mevsimler de değişti!

Erzurum’da sıcaklıklar mevsim normallerinin dışında seyretmeye devam ediyor. Ocak ayı ortalamalarının 5-10 derece üzerindeki sıcaklıklar, Erzurum’da bu yıl kış mevsiminin de kurak geçtiğini gösterirken, gece sıcaklıkları ise, mevsim normallerinde seyrediyor. Erzurum’da günün en yüksek sıcaklığının 4 derece ile Pazar ve Pazartesi günü ölçüleceği Erzurum’da, bugün de hava sıcaklığı 3 derece olacak. En düşük gece sıcaklığının sıfırın altında 13 dereceyle Pazar gecesi ölçüleceği Erzurum’da, Cumartesi gece sıcaklığı sıfırın altında 10,  Pazartesi sıfırın altında 9 ve Salı günü de yine sıfırın altında 8 derece olacak.

 

PAZARTESİ GÜNÜ KAR GELİYOR

Pazartesi gününe kadar kar yağışının beklenmediği Erzurum’da, Pazartesi günü yoğun, Salı günü ise hafif kar yağışı bekleniyor. Havanın bugün sisli, Pazar günü ise çok bulutlu olacağı tahmininde bulunan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yeni haftanın kalan günlerine dönük tahminlerini ise, Pazartesi günü paylaşacak. Meteoroloji uzmanları, halk arasında “kuru soğuk” diye tabir edilen günlerin geçirildiği Erzurum’da, hava sıcaklıkları gibi, yağış miktarlarının da mevsim normalleri dışında seyrettiğini dile getirerek, Ocak ayı hava tahmin grafiğinin genellikle bu seviyede seyretmesini beklediklerini dile getirdiler.

 

ÜRETİCİLER KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Öte yandan Erzurum’da son iki yıldır azalan yağışlar, tarımsal üretim yapan çiftçileri yine zorda bıraktı. Güzlük ekim yapan üreticilerin çoğunlukta bulunduğu Erzurum’da, ovaların karsız kalması endişeleri artırırken, sürekli değişiklik gösteren hava sıcaklıklarının ise, erken ve geç don olaylarına sebep olabileceği ifade ediliyor. Üreticiler, geçtiğimiz yıl kurak geçen kış mevsimi yüzünden yazın ot ve saman sıkıntısı çektiklerini hatırlatarak, benzer bir sıkıntıyı bu yıl da yaşamaları halinde üretimin çok büyük zararlar göreceği düşüncesini taşıyor.