ÖZEL HABER Haber Girişi : 18 Şubat 2023 12:14

Erzurum’da öğrenci sessizliği 

Erzurum’da öğrenci sessizliği 

Deprem sebebiyle şimdilik uzaktan eğitimle yürütülmesi planlanan yükseköğrenim süreci, Erzurum’u da sessizliğe terk edecek. 20 Şubat’ta başlaması planlanan bahar döneminin şimdilik uzaktan eğitimle yürütüleceği açıklanırken, Erzurum’daki üniversitelerde de buna yönelik hazırlıklar başladı. Öğrenci yurtlarının boşaltılmaya ve öğrencilerin memleketlerine dönmeye başladığı şu günlerde, Erzurum’da da şehrin geneline sessizlik hakim oldu. Kış mevsimini şimdilik öğrenciden uzakta geçirecek olan Erzurum’da, ekonomik kaygılar baş gösterirken, esnafın en büyük beklentisi Nisan’da yeniden yüz yüze eğitime başlanması oldu. 

UZAKTAN EĞİTİM PLANLAMASI 
YÖK’ün aldığı kararla üniversitelerde uzaktan eğitime başlanacağı açıklanırken, yurt genelinde olduğu gibi, Erzurum’daki üniversitelerde de bunun için gerekli sistemler yeniden devreye alınmaya başladı. Pandemi sebebiyle uzunca bir süre uzaktan eğitim yöntemiyle işlenen derslerin planlaması yeniden yapılırken, üniversite öğrencileri de, akademisyenler de, Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketinin izlerinin bir an önce silinmesi ve yaraların sarılmasını arzu ediyor. 
Erzurum’daki devlet yurtları gibi, özel yurtların da öğrenciler tarafından boşaltıldığı görülürken, söz konusu hareketlilik hava limanı ve otogarda da canlılığın yaşanmasına neden oldu. 

EŞYALARINI TOPLAMAYA GELDİLER 
Depremin yaşandığı hafta zaten memleketlerinde olan öğrenciler, eğitime ara verilmesiyle birlikte bu kez eşyalarını toplamak için Erzurum’a geldiler. Yurtlarda kalan öğrencilerin valizlerini hazırlayarak yollara düşmesi, pandemi dönemini akıllara getirirken, yediden yetmişe herkes bu sıkıntılı ve sancılı günlerin geride kalmasını arzu ediyor.