Yerel Haber Girişi : 08 Mart 2022 11:25

Erzurum’da salgın boyut küçülttü

Erzurum’da salgın boyut küçülttü

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın haftalık olarak açıkladığı insidans haritası verilerine göre; her 100 bin kişide rastlanan haftalık vaka oranı yüzde 144,41’e geriledi.
Erzurumda salgın boyut Küçültmeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın haftalık olarak açıkladığı insidans haritası verilerine göre; her 100 bin kişide rastlanan haftalık vaka oranı yüzde 144,41’e geriledi. Ocak ayı sonu ve Şubat ayının ilk haftasında anormal derecede artış kaydeden vaka sayılarında son iki haftadır devam eden hızlı düşüş, 19-25 Şubat döneminde de devam etti. Bir önceki hafta vaka oranının yüzde 191 dolayında olduğu Erzurum’da, açıklanan son istatistikler, Erzurum’da durumun giderek normalleştiğini gözler önüne serdi. Geçtiğimiz ay başında yüzde 700’lere kadar ulaşan vaka sayılarının bir ay içerisinde yüzde 140’lara kadar gerilemiş olması, virüsün artık etkisini kaybetmeye başladığı şeklinde yorumlandı.

ERZURUM ŞUBAT’TA ZİRVEYİ GÖRDÜ
Sağlık Bakanı Koca’nın açıkladığı insidans haritasında Erzurum gibi bölgenin diğer illerindeki vaka düşüşü de dikkat çekti. Vaka sayısı bakımından bölgenin diğer illerine göre çok daha iyi durumda olan Erzurum’da, bir sonraki veri paylaşımı ise merakla bekleniyor.
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Erzurum’da son nir aydaki vaka oranının birbirinin neredeyse zıttı olduğunu dişe getirerek, “Şubat ayı başındaki haftalık vaka oranları, salgının adeta zirve noktası oldu. Erzurum, salgının başladığı günden bu zamana kadar böylesine yüksek değerlere hiç ulaşmamıştı. En son geçtiğimiz yıl yüzde 600’leri görmüştük. Ama bu son dönemde vaka oranı nerdeyse yüzde 800’leri gördü. Dikkat çeken bir ayrıntı ise, vaka oranlarında yaşanan hızlı düşüş oldu” diye konuştular.

SALGINLA MÜCADELEDE YENİ DÖNEM
Türkiye’de salgınla mücadele noktasında yeni bir dönemin başladığının altını çizen konu işe ilgililer, “Yeni dönemde artık açık havada maske kullanımı ve HES kodu sorgulaması kaldırıldı. Ama bu durum, almamız gereken tedbirlerin boşa çıktığı anlamına gelmiyor. Tedbirlerimizi almaya devam edecek ve özellikle de aşı konusunda üzerimize düşen hassasiyeti göstermeliyiz” şeklinde konuştular.