ÖZEL HABER Haber Girişi : 25 Ekim 2022 10:24

Erzurum’dan Konya’ya enerji köprüsü

Erzurum’dan Konya’ya enerji köprüsü
Enerji Kentleri Birliği’nin 2022 yılı olağan meclis toplantısı Konya’da yapıldı.

Enerji Kentleri Birliği’nin 2022 yılı olağan meclis toplantısı Konya’da yapıldı. Erzurum’dan Büyükşehir Belediyesi, Aziziye Belediyesi, Palandöken Belediyesi, Pasinler ve Olur Belediyesi’nden de katılımın sağlandığı meclis toplantısının ardından Konya’da bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunuldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Enerji Kentleri Birliği Osman Zolan’ın panelist olarak katıldıkları Gündem Enerji panelinin ardından Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretleri gerçekleştirildi. Erzurum’dan Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Palandöken Belediyesi’nden de katılımın sağlandığı Enerji Kentleri Birliği meclis toplantısında Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da Daimi Encümen Üyesi olarak hazır bulundu.

DOLU DOLU MECLİS TOPLANTISI
Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli ile Olur Belediye Başkanı Sıddık Demircan’ın da Enerji Kentleri Birliği üyesi belediyeler olarak katıldıkları 2022 Yılı Meclis toplantısında, enerji politakalarının yanında, yönetmelik ve mevzuatlar da ele alındı, değerlendirmelerde bulunuldu. Meclis toplantısının ardından gerçekleştirilen panelde., Enerji Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye’nin yerli enerji politikaları üzerine değerlendirmelerde bulunurken, katılımcılar da bu konudaki görüş ve önerilerini dile getirdi. Soru cevap faslıyla sona eren panelin ardından Enerji Kentleri Birliği heyeti tarafından Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretleri gerçekleştirildi.

VALİLİK VE BÜYÜKŞEHİR ZİYARETLERİ
Konya Valisi Vahdettin Özkan’la Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret eden Enerji Kentleri Birliği Başkanı Osman Zolan ve yönetimi, Konya’daki enerji yatırımları üzerine görüş alışverişinde bulundu. Konya buluşmasına katılan Erzurumlu belediye başkanları ise, EKB’nin organizasyonu ve Konya’nın da ev sahipliğiyle düzenlenen enerji zirvesine katılıp Erzurum’u temsil etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.