ÖZEL HABER Haber Girişi : 30 Ocak 2023 09:23

Erzurum günlük güneşlik 

Erzurum günlük güneşlik 
Meteoroloji uyarı üstüne uyarı yaptı, ancak Erzurum’da beklenen kar yine yağmadı. 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün Erzurum için yaptığı yoğun kar yağışı uyarısı yine tutmadı. Erzurum’da Cumartesi ve Pazar günleri kar yağışının etkili olacağı tahmininde bulunan Meteoroloji’nin, bugün, yarın ve öbür gün için de benzer bir uyarıda bulunmuş olması dikkat çekti. Son yarım asrın en kurak kış mevsimini geçiren Erzurum’da, Cumartesi sabah saatlerinde başlayan hafif kar yağışı birkaç saat sonra yerini güneşli havaya bırakmış ve kar akşam saatlerinde yeniden yağmaya başlamış olsa da, etkili olmamıştı. Meteoroloji’nin tahminlerinin aksine parçalı bulutlu ve açık havanın etkili olduğu Erzurum’da, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü için de kar yağışı uyarısı yapılması dikkatlerden kaçmadı. 

METEOROLOJİ ISRARLI 
Meteoroloji’nin kar yağışı uyarısı, Erzurum Valiliği tarafından da dikkate alınmış ve Valilik konuyla ilgili olarak uyarı bülteni bile hazırlamıştı. Tahminlerin tutmadığı Erzurum için Meteoroloji’nin yaptığı yeni tahminler ise, her ne kadar dikkat çekse de, etkili olmadı. 
Meteoroloji uzmanları, sadece Erzurum’un değil, bölgenin ve yurdun tamamını ilgilendiren iklimsel bir değişimin söz konusu olduğunu belirterek, “Kar yağışının ve soğuk havanın önündeki blokaj engelinden bahsetmiştik. Bu blokaj yavaş yavaş kalkmaya başladı. Bu da önümüzdeki günlerde yoğun bir kar yağışı olabileceğini gösteriyor” dediler. 

VATANDAŞ KAR BEKLİYOR 
Öte yandan Dadaşlar ise, beklenen yoğun kar yağışının bir türlü gelmemesine dikkati çekerek, “Yurdan tamamında böle bir sorun var; Alalh ne dilerse o olur. Ama Erzurum’da kar gerçeği hiçbir zaman değişmez. Gecikse bile mutlaka zamanı gelince yağar ve yağmayan günleri de telafi eder. Bu Şubat ayı da olabilir, Mart ya da Nisan ayı da olabilir. Geçmişte Temmuz ayında kar görmüş bir şehirde buna şaşırmamak gerekir” diye konuştular.