ÖZEL HABER Haber Girişi : 26 Haziran 2023 13:13

Erzurum’la derdiniz ne?

Erzurum’la derdiniz ne?
Sefer sayılarının yetersizliği ve el yakan bilet fiyatları yetmezmiş gibi, şimdi bir de rötar saçmalığı çıktı.

Havayolu taşımacılığının iyice lüks haline geldiği Erzurum’da, yetersiz sefer sayısı ve yüksek bilet ücretleri yüzünden çekilen sıkıntılara bir de rötar mağduriyeti eklendi. Son aylarda Erzurum’dan yapılan uçuşların büyük bir bölümünde karşılaşılan rötorlar yüzünden yolcular çileden çıkmaya başladı. Erzurum istikametine yapılan uçuşlarla birlikte Erzurum’dan Ankara ve İstanbul istikametlerine yapılan uçuşların neredeyse rötarsız günü olmadığına dikkati çeken yolcular, “Bilet bulmakta güçlük çekiyor olmamız ve bir uçuş için binlerce lira para ödüyor olmamız yetmezmiş gibi, şimdi de rötar saçmalığıyla karşı karşıyayız” dediler. 

RÖTAR ALIŞKANLIK OLDU 
Erzurum uçuşlarının büyük bir bölümünde rötarın adeta gelenek haline geldiğini dile getiren vatandaşlar, “Başka bir şehirde uçuşlar bu kadar rötar yapsa, o şehirde kıyameti kopartırlar. Ama Erzurum söz konusu olunca, havayolu şirketleri her türlü sorumsuzluğu sergileyebiliyor. Nasılsa hesap soran yok, nasılsa sebebini merak eden yok, nasılsa memlekete sahip çıkan yok” diye konuştular. 
Uçak biletlerinin ateş pahası olduğunu ve istenilen zamanda bilet bile bulunamadığnı anlatan vatandaşlar, “Bunca sıntıyı çektiğimiz yetmez gibi, bir de havalimanlarında sefil oluyoruz” dediler. 

SİYASET ÇÖZÜM ÜRETMİYOR 
Erzurum’un milletvekilerinin bu duruma müdahale etmek için neyi beklediklerine bir türlü anlam veremediklerini ifade eden vatandaşlar, “Şimdi Erzurum’un böyle bir sorunu var ama sahip çıkması ve bu sorunu çözmesi gerekenler neredeler? Seçim öncesinde verdikleri sözlere ne oldu? Uçak bileti fiyatlarıyla ilgileneceklerdi, sefer sayılarının arttırılmasını sağlayacaklardı, ne oldu? Zahmet etsinler de, son aylarda havayolu şirketlerinin iyice alışkanlık haline getirdikleri rötar saçmalığıyla ilgilensinler. Bir şehrin insanı ancak bu kadar mağdur edilir!” çağrısında bulundular.