Yerel Haber Girişi : 07 Mart 2022 10:18

Erzurum’un bu yola ihtiyacı var!

Erzurum’un bu yola ihtiyacı var!
Erzurum’un bu yola ihtiyacı var!

Erzurum Havalimanı Yolu ile Kazım Karabekir Stadyumu’nu birbirine bağlayan ulaşım ağının kapalı oluşu vatandaşların tepkisine neden oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e çağrıda bulunan Erzurumlu vatandaşlar, bu ulaşım ağının kullanıma uygun hale getirilmesinin, ulaşımda büyük bir çileyi ortadan kaldıracağı görüşünü taşıyor. Erzurumspor Tesisleri’nin bulunduğu kavşağın doğrudan Kazım Karabekir Stadyumu’nun bulunduğu kampüse bağlanabilir olduğuna dikkati çeken vatandaşlar, “Buradaki yol kullanılabilir olmasına rağmen maalesef bariyerlerle ulaşıma kapatılmış halde. MNG AVM’nin bulunduğu güzergaha ulaşabilmek için Dadaşkent-Erzurum bağlantısını kullanmak gerekiyor. Halbuki bu yol açık olsa, insanlar kilometrelerce uzunluktaki yolu kat etmek zorunda kalmayacak” diye konuştular.

ERZURUM’A BÜYÜK HİZMET OLUR
Büyükşehir Belediyesi’nin iki önemli yatırımı olan Miting ve Etkinlik Alanı ile Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Fuar Merkezi’nin arasında kalan yolun Kazım Karabekir Stadyumu’na bağlandığını, ancak bu ulaşım ağının devre dışı bırakıldığını kaydeden vatandaşlar, “Bu yolda yapılacak bir düzenlemeyle Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi ve Erzurum Havalimanı yolu doğrudan Kazım Karabekir Stadyumu’nun bulunduğu kavşağa bağlanabilir. Böylece Dadaşkent’te de ikamet eden vatandaşlar ya da üniversite öğrencileri okula gelmek için çile çekmemiş olur. Bu güzergahtan yürüyerek bile ulaşım sağlanabilir. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’a bu yolu yeniden kazandırabilir ve önemli bir hizmete imzasını atabilir” dediler.

YOL İÇİN SADECE PLANLAMA LAZIM!
Bu yolun hizmete açılması durumunda Ömer Nasuhi Bilmen bağlantısıyla üniversitenin mesafesinin en az 10 dakika kısalacağını kaydeden vatandaşlar, “Erzurum şartlarında mesafenin 10 dakika kısalması demek; çok büyük bir avantaj ve kazanç demek. Başkan Mehmet Sekmen, yeni sezonun yatırım planlamasına bu yolu dahil etmeli ve Erzurum’a yeni bir ulaşım ağı daha kazandırmalıdır. Kaldı ki, yol zaten var, sadece yeni bir planlama yapılması gerekiyor, o kadar!” dediler.