ÖZEL HABER Haber Girişi : 22 Temmuz 2023 12:41

Erzurum yeni ısınacak

Erzurum yeni ısınacak

Erzurum’da sıcak ve yağmur önümüzdeki hafta boyunca bir arada olacak. Hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerine çıkmasının beklendiği Erzurum’da, Pazartesi ve Salı günleri ise hava gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmin raporunu açıkladı. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Erzurum için bugün ve yarın sıcak hava uyarısı yapılırken, Pazartesi ve Salı günü gök gürültülü yağmur beklendiği vurgulandı. Hava sıcaklıklarının da kademeli olarak artışa geçmesinin beklendiği Erzurum’da, termometreler önümüzdeki hafta boyunca genellikle 30 derecenin üzerini gösterecek. 

GECE SICAKLIKLARI ARTACAK 
Erzurum’da bugün ve yarın gündüz hava sıcaklığının 30 derece olması beklenirken, gök gürültülü ve sağanak yağışlı geçmesi beklenin Pazartesi ve Salı günleri ise sıcaklıklar 26-28 derece arasında değişecek. Bu hafta ile birlikte gece sıcaklıklarının da artışa geçmeye başlayacağı Erzurum’da, en düşük gece sıcaklığı 12 derece ile Çarşamba günü ölçülecek. Erzurum’da gece hava sıcaklığı bugün 13, Pazar ve Pazartesi günü 14 derece olacak. Salı günü yağan yağmurla birlikte gece sıcaklığının 1-2 derece düşmesinin beklendiği Erzurum’da, Salı günü gece sıcaklığı 13, Çarşamba günü ise 12 derece olacak.