ÖZEL HABER Haber Girişi : 21 Temmuz 2023 14:03

YÜZDE 40 ENDİŞESİ 

YÜZDE 40 ENDİŞESİ 
Şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarında; 

Şehirlerarası otobüs biletlerine yüzde 40 oranında zam yapıldığının açıklanmasının ardından gözler Erzurum’daki seyahat acentelerine çevrildi. Yüzde 40’lık fiyat artışının daha çok batıda mesafeye göre uygulanacağı öğrenilirken, Erzurum’da biletlerle herhangi bir fiyat artışının uygulanmadığı belirtildi. Akaryakıttaki ÖTV artışının ardından bilet fiyatlarında güncellemenin zaten yapıldığını kaydeden acente işletmecileri, bu rakamların üzerine yüzde 40’lık bir artış yapmanın kabul edilebilir olmayacağını ifade ettiler. 

DENGELER ALT-ÜST
Erzurum’dan Ankara istikametine giden bir yolcunun bilet için ödemesi gereken ücretin şu anda 700, İstanbul’un ise 850 lira olduğunu kaydeden acente işletmecileri, İzmir biletlerinin ise bin liraya yakın olduğunu belirterek, “Bu rakamlar zaten yakın bir zamanda güncellenen rakamlar. Bunun üzerine bir de yüzde 40’lık artış yapmak, mali dengeleri de alt-üst edecektir. Erzurum ve bölgenin diğer illerine fiyat artışıyla ilgili olarak herhangi bir bilgi ya da talep gelmedi. Kaldı ki, bu rakamlar o oranlarla kabul edilebilir rakamlar olmaktan çıkar” dediler. 

VATANDAŞ DERTLİ 
Öte yandan vatandaşlar karayolu ile seyahatin havayolu ile seyahatle neredeyse aynı kategoriye yükseldiğini belirterek, “Bundan önce 850 lira ile İstanbul’a uçakla gidip, uçakla dönüyorduk. Ama şimdi öyle bir hale geldik ki, bir otobüs biletine neredeyse üç uçak bileti masrafı yapıyoruz. Bilet fiyatlarına yapılacağı söylenen yüzde 40 oranındaki zammı da hesaba katacak olursak, yolculuk artık imkansız ve lüks hale gelir. Allah yardımcımız olsun” diye konuştular. 
Diğer taraftan önceki gün de uçak bileti tavan fiyatlarına 500 liralık bir artış yapılmıştı.