ÖZEL HABER Haber Girişi : 26 Ağustos 2023 09:28

ERZURUM YÜZYILI 

ERZURUM YÜZYILI 
ABB Başkanı Mehmet Musa Çakır, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Erzurum için çok özel bir çağrıda bulundu. 

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Cumhuriyet’i kuran şehir olarak, yerelde de Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel etkinlikler yapmalıyız” dedi. 

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı bu sene yurt çapında birbirinden özel etkinliklerle kutlanacak. Geniş kapsamlı bir biçimde organize edilecek kutlama hazırlıklarına şimdiden başlanırken, Erzurum özelinde ise ABB Başkanı Mehmet Musa Çakır’dan bir çağrı geldi. Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Milli Mücadele ve Cumhuriyet’in kuruluş sürecinde çok özel misyonlar yüklenmiş olan birkaç şehir var. Bu şehirlerden birisi de Erzurum’dur. Dolayısıyla Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılında Erzurum’un bu farkı özellikle ortaya koyulmalıdır” diye konuştu. 

 

VALİLİK İLK ADIMI ATMALI 

Erzurum’da iki üniversite bulunduğunun altını çizen ABB Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler, ilgili tüm kurum ve kuruluşlar şimdiden harekete geçmeli, Cumhuriyet’in 100’üncü kuruluş yıldönümünde Erzurum’a özel Cumhuriyet etkinlikleri organize edilmelidir. Kültür, sanat, spor, eğitim, sağlık, siyaset, kısacası her alanda özel bir kutlama haftası tertip edilmeli, Cumhuriyet’in temellerini atan şehrin Erzurum olduğu tüm Türkiye’ye haykırılmalıdır” dedi. 

 

STK’LARA DA ÇAĞRI YAPTI 

Süreç içerisine ayrım yapmadan tüm sivil toplum kuruluşlarının da dahil edilmesi çağrısında bulunan Başkan Çakır, “Erzurum Kongresi, bu şehirde Cumhuriyet’in şekilleniş hikayesidir. Dolayısıyla Erzurum Kongresi ve kararları olmadan Cumhuriyet’e uzanan yol eksik ve sakıt kalır. Bu gerçekten hareketle Erzurum’da bir seferberlik ilan edilmesi ve bu şehirde Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılının yine bu şehre özel etkinliklerle kutlanması gerekmektedir. Bu seferberliğin adı da Erzurum Yüzyılı olmalıdır” ifadelerini kullandı.