ÖZEL HABER Haber Girişi : 08 Haziran 2022 13:00

Erzurum ZMO’da eğitim seferberliği 

Erzurum ZMO’da eğitim seferberliği 
Tarım ve hayvancılık alanında faaliyet göstermek isteyen genç çiftçilerle kadın çiftçiler için Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şubesi de harekete geçti.
Erzurum ZMO’da eğitim seferberliği 

Tarım ve hayvancılık alanında faaliyet göstermek isteyen genç çiftçilerle kadın çiftçiler için Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şubesi de harekete geçti. Üretimi teşvik etmek amacıyla genç çiftçilerle kadın çiftçilere yönelik destek kredisi verileceğinin açıklanmasının ardından düğmeye basan ZMO Erzurum Şubesi, kredi kullanmak isteyen çiftçiler için eğitim programı başlattı. Belirlenen koşulları taşımak kaydıyla 2 yıl geri ödemesiz olacak şekilde 500 bin liraya kadar kredi kullanabilecek olan çiftçilerde aranan en önemli şart ise, üretim yapılacak alanda eğitim almış olmak... Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanlığı da, işte bu şartı yerine getirmek isteyen çiftçilere eğitim vermeye başladı. ZMO Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı, halk arasında köye ve üretime dönüş kredisi olarak da adlandırılan yeni destek paketinin, tarım ve hayvancılığı yeniden canlandırmaya yönelik atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti. 

 

ŞARTLARDAN EN ÖNEMLİSİ EĞİTİM 

Söz konusu krediden faydalanmak isteyenler için getirilen şartlardan en önemlisinin; üretim yapılacak alanda eğitim görmüş olmak şeklinde belirlendiğini anlatan Başkan Kayabaşı, “Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi olarak; işte bu şartı yerine getirmek isteyen çiftçilerimiz için bir eğitim programı oluşturduk. Bu program kapsamında odamızda her gün eğitimler veriyor, çiftçi destek kredisinden faydalanmak isteyen üreticilerimize ihtiyaç duyacakları her türlü bilgili aktarıyoruz” diye konuştu. 

Eğitimleri tamamlandıktan sonra çiftçileri sertifika ile mezun edeceklerini anlatan Başkan Kayabaşı, “Çiftçi kardeşlerimiz buradan aldıkları sertifikalarla bu krediyi kullanma başvurusunda bulunabilecek” dedi.  

 

ÜST LİMİT SINIRI 500 BİN LİRA 

Kredinin süt hayvanı yetiştiriciliğinden seracılığa, besicilikten tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine varıncaya kadar çok geniş bir kapsama alanı bulunduğunu kaydeden Hasan Ali Kayabaşı, “Çiftçi destek kredisi 2 yıl ödemesiz ve üst limit sınırı da 500 bin lira olacak. Çiftçilerimiz söz konusu destek kredileri sayesinde tarım ve hayvancılığa yönelik birçok alanda yatırım ve üretim yapabilecek. Biz de çiftçilerimiz bu kredilerden daha çok istifade edebilmeleri noktasında elimizden geleni yapıyor ve eğitim süreçlerini tamamlamalarını sağlıyoruz. Çünkü bu işe ne kadar çok eğilirsek; tarım ve hayvancılığa, dolayısıyla üretime o kadar katkıda bulunmuş olacağız” şeklinde konuştu.