ÖZEL HABER Haber Girişi : 31 Ocak 2023 09:47

Esnaf kredisine büyük ilgi 

Esnaf kredisine büyük ilgi 
Hükümetin esnafa yönelik olarak hayata geçirdiği destek kredi paketi Erzurum’dan da büyük ilgi gördü.

Üst limiti 500 bin lira olan ve 60 aya varan vadelerle geri ödenebilen kredi paketi için başvuranlara ödemeleri yapılırken, söz konusu desteklerden faydalanabilmek için Erzurum’dan da çok sayıda başvurunun bulunduğu öğrenildi. Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifleri ile Halkbank’ın birlikte yürüttüğü kredilendirme uygulaması için esnafa memur kefil ve aynı zamanda gayrimenkul ipotek şartı getiriliyor. Halkbank yetkililerinden edinilen bilgilere göre; üst limiti 500 bin lira olan krediden faydalanmak için çok sayıda başvuru alındığını ve bu başvuruların titiz bir inceleme sürecinden geçirildiği belirtilerek, bu süreçten sonra kredi kullanması uygun görülen esnafa ödeme yapılıyor. 

ERZURUM’DA YÜZLERCE BAŞVURU 
Erzurum’dan şimdiye kadar yüzlerce başvuru yapıldığını ve ödeme sırası gelenlerin söz konusu krediyi anında kullanabildiklerini dile getiren banka yetkilileri, “Bu süreç çok titiz bir biçimde yürütülüyor. Kredi talebinde bulunmak yetmiyor, kredi talebinde bulunan da dahil olmak üzere kefillerinin dahi banka skorunun yüksek olması gerekiyor. Kredi kartının ödemesi bir kez dahi gecikmiş olan esnaf ya da kefilin bulunduğu dosyalar geri dönüyor” dediler. 

ÖDEMELER KAYNAĞA BAĞLI 
Bu çerçevede Erzurum’da çok sayıda dosyanın işlem dışı kaldığını, kredi hak eden esnafın da beklemede olduğu ifade edilirken, sürecin hızlı işlemesi için en büyük gerekliliğin ise, kaynak aktarımı olduğu dile getirildi. 
Yetkililer, “Bakanlıktan yapılan kaynak aktarımlarına göre ödemeler yapılıyor. Kaynak ne kadar çok gönderiliyorsa, ödemeler de eşzamanlı olarak hızlanıyor” diye konuştular.