ÖZEL HABER Haber Girişi : 31 Ocak 2023 09:45

YARIŞ KIZIŞIYOR 

YARIŞ KIZIŞIYOR 
İl Başkanlığı için 27 adayın bulunduğu AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nda gün gerçekleştirilen temayül yoklamasının ardından istişare süreci başladı. 

İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün istifasıyla Erzurum AK Parti’de başlayan süreç, merak uyandırmaya devam ediyor. İl Başkanlığı için 27 adayın bulunduğu AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nda gün gerçekleştirilen temayül yoklamasının ardından istişari sürece geçildi. Erzurum’a gelen Koordinatör Reşit Polat’ın nezaretinde sürdürülen başkan belirleme sürecinde birbirinden farklı isimler ön plana çıkarken, partililer ise Erzurum’daki yönetimin genç ve dinamik isimlerden oluşmasını istiyor. Erzurum’daki AK Partili seçmenler, senelerdir siyasetin bir şekilde içerisinde olan isimlerden artık vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yıllardır gündemde hep aynı isimler, hep aynı şahıslar dolaşıyor. Önümüzde önemli bir seçim var ve Erzurum’da da bu doğrultuda yıpranmamış, karşılığı olan ve kamuoyunda mutlaka kabul görecek isimlerin yönetici olarak belirlenmesi gerekiyor” dediler. 

YENİ YÜZLER ÇOK ÖNEMLİ 
Siyasette yeni yüzlere ve özellikle de liyakata ihtiyaç duyulduğunu ifade eden partililer, “Bir kere AK Parti’nin Erzurum İl Başkanı kim olursa olsun; oluşturulacak yeni yönetim işe merkez ilçelerden başlamalı ve başarısız ilçe başkanları bir an önce değiştirilmelidir. Bugün Erzurum’da işini layıkıyla yapan AK Parti ilçe başkanları bulunduğu gibi, partiye zarar vermekten başka hiçbir işe yaramayan ilçe başkanları da var. Yani mesele sadece il teşkilatını değil, ilçeleri de ilgilendiriyor” diye konuştular. 

KARARI ERDOĞAN VERECEK 
Öte yandan edinilen bilgilere göre; Erzurum’da AK Parti İl Başkanı belirleme sürecinin bir hafta içerisinde tamamlanmış olması gerekiyor. Yapılan temayül yoklamasının sonuçlarının önce genel merkeze gönderileceği ve burada hazırlanan raporla birlikte öne çıkan isimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulması bekleniyor. Nihai kararın ise, milletvekillerinin de görüşlerini almak suretiyle Erdoğan tarafından verileceği kaydedilirken, Erzurum’daki partililer, belirlenecek yeni il başkanının şimdiden hayırlı olması dileklerini paylaşıyor.