Yerel Haber Girişi : 23 Nisan 2022 14:49

ESOB’da “açık destek” düellosu 

ESOB’da “açık destek” düellosu 

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde seçim atmosferi giderek kızışıyor.  Rasim Fırat ile Hikmet Karaca’nın yarışacağı seçimlere hazırlık kapsamında açıktan destekler de dikkat çekmeye başladı. Erzurum Matbaa, Kitap-Kırtasiye, Tabelacılar ve Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı olan Hikmet Karaca, Birlik Başkanlığına aday olduğunu aylar önce açıklamış ve çalışmalara başlamıştı. Her iki aday da, kendilerine destek olan esnaf meslek odalarının isimlerini tek tek açıklarken, Rasim Fırat’tan Hikmet Karaca’ya yanıt gecikmedi. Kendisini destekleyen oda başkanlarının isimlerini sosyal medya hesabından duyuran Hikmet Karaca, sadece 15 esnaf odasıyla bu seçimde birlikte saf tutacaklarını söyledi. 

 

KARACA’NIN PAYLAŞIMI DİKKAK ÇEKTİ 

ESOB Başkan adayı Hikmet Karaca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: “ESOB Başkanlığına adaylığımızı açıkladıktan hemen sonra açıktan yanımızda olan meslek odalarımızın destekleri ve teveccühleri kartopu gibi büyüyerek önemli bir sayıya ulaştı. Erzurum Matbaacılar, Kırtasiyeciler ve Tabelacılar Esnaf Odası, Erzurum Konfeksiyon İmalatçıları Esnaf Odası, Erzurum Demirciler Esnaf Odası, Erzurum Aziziye Esnaf Odası, Hınıs Esnaf Odası, Hınıs Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Horasan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, bize açıktan desteğini zaten veriyor. Ayrıca henüz açığa çıkmayan ve seçimde bize tam destek vereceklerine dair söz veren yaklaşık 15 esnaf odamız ile Erzurum Esnaf ve Sanatkarının hizmetine adayız. Çıktığımız bu yolda bize güven aşılayan ve desteklerini esirgemeyen başta Erzurum kamuoyu olmak üzere yerel basınımıza, esnafımıza ve odalarımızın başkan ve yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

 

DAHA ÖNCE HİÇ BÖYLE OLMAMIŞTI 

Karaca’nın bu paylaşımının ardından Rasim Fırat cephesi de hareketlendi. Seçimlerde Fırat’a destek olacaklarını söyleyen oda başkanlarının bir araya gelerek verdikleri açık destek sözü ise dikkatlerden kaçmadı. 

Erzurum esnafı, daha önce böyle bir seçim atmosferi görmediklerini dile getirerek, “Belli ki bu seçim, yeniliklere ve beklenmeyen sonuçlara gebe bir seçim. Kim kimin desteğini aldığını düşünürse düşünsün, son karar seçimin yapılacağı gün verilir” dediler.