EĞİTİM Haber Girişi : 01 Temmuz 2025 16:09

Fırat Üniversitesi Hastanesinde Şiddetle Mücadele Eğitimi: sağlık çalışanlarına yönelik seminer

Fırat Üniversitesi Hastanesinde Şiddetle Mücadele Eğitimi: sağlık çalışanlarına yönelik seminer
Fırat Üniversitesi Hastanesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği bir seminerde sağlık çalışanlarına kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi verildi.

Fırat Üniversitesi Hastanesinde sağlık çalışanlarına kadına yönelik şiddetle mücadele ve erken yaşta zorla evliliklerle mücadele konulu bir eğitim semineri düzenlendi.

 

Seminer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünün müşterek çalışmasıyla gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü adına psikolog Sefanur Duran Aydın, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi adına ise Uzm. öğretmen Dilek Tunç Akbulut eğitim verdi. Eğitimde, toplumdaki şiddet algısına dair yanlış inanışlar, şiddet türleri, şiddetin aile ve toplum üzerindeki etkileri, 6284 sayılı Kanun kapsamındaki önleyici ve koruyucu tedbirler, ŞÖNİM tarafından sunulan hizmetler ele alındı. Ayrıca, sağlık çalışanlarının şiddet mağdurlarıyla karşılaştıklarında izleyecekleri yol ve mağdurlarla görüşme sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar vurgulandı.

 

Eğitim semineri, Fırat Üniversitesi Hastanesi konferans salonunda yapıldı ve çok sayıda sağlık çalışanı katılım gösterdi.