101 Yaşındaki Ali Karabulut: Erdoğan, Menderes'ten Sonra En Güçlü Lider

  • 3 / 1 101 Yaşındaki Ali Karabulut: Erdoğan, Menderes'ten Sonra En Güçlü Lider 0

    Giresun'da yaşayan 101 yaşında ki Ali Karabulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dönemini, Türkiye'nin geçmiş dönemleriyle kıyaslayarak değerlendirdi. Uzun yaşamı boyunca şahit olduğu ekonomik ve sosyal değişimleri aktaran Karabulut, Erdoğan'ın liderliğini övgüyle dile getirdi.

  • 3 / 2 101 Yaşındaki Ali Karabulut: Erdoğan, Menderes'ten Sonra En Güçlü Lider 1

    Karabulut, Atatürk dönemini az hatırlasa da İsmet İnönü dönemini net bir şekilde hatırladığını belirterek, o yıllarda yaşanan yoksulluğu anlattı. 'Giresun'un köyünden 3-4 saat yürüyerek çarşıya buğday ve şeker almaya giderdik. Günlerce beklediğimiz olurdu. Çoğu zaman elimiz boş dönerdik. Dut yaprağından çorba, taflan yaprağından yemek yapardık. Evinde hayvanı olan bile asker için elinden alınırdı.' diyerek o dönemin zorluklarını gözler önüne serdi.

  • 3 / 3 101 Yaşındaki Ali Karabulut: Erdoğan, Menderes'ten Sonra En Güçlü Lider 2

    1950 sonrası Adnan Menderes'in iktidara gelmesiyle birlikte ülkede bolluk ve bereketin başladığını belirten Karabulut, Menderes dönemini olumlu değerlendirdi. Ancak, en büyük bolluk ve refahı Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde yaşadığını vurguladı. 'Recep Tayyip Erdoğan, milletini düşünen gerçek bir lider. Menderes'ten sonra gelmiş en güçlü lider odur. Bugün her şey bol, parası olan alabiliyor, çalışan herkes para kazanabiliyor.' şeklinde görüşlerini paylaştı. Karabulut'un 75 yaşındaki oğlu Muzaffer Karabulut da babasının Erdoğan'a olan sevgisini teyit etti.

Popüler