Ardahan'da Ombudsman Halkla Buluştu

  • 7 / 1 Ardahan'da Ombudsman Halkla Buluştu 0

    Kamu Başdenetçisi Mehmet Akarca ve beraberindeki heyet, Ardahan’da vatandaşlarla buluştu. 'Ombudsman Halkla Buluşuyor' programı kapsamındaki etkinlikte, Akarca vatandaşların sorunlarını dinledi ve çözüm önerileri sundu.

  • 7 / 2 Ardahan'da Ombudsman Halkla Buluştu 1

    Ardahan Üniversitesi Aşık Şenlik Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleşen programa Vali Hayrettin Çiçek, Belediye Başkanı Faruk Demir, protokol üyeleri, muhtarlar, baro ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Akarca'nın konuşmasında vatandaşların sorunlarını çözmeyi ve adalete hızlı erişimi sağlamayı hedefledikleri vurgulandı.

  • 7 / 3 Ardahan'da Ombudsman Halkla Buluştu 2

    Kamu Başdenetçisi Mehmet Akarca, yaptığı konuşmada hak arama kültürünün demokrasinin gelişmesi ve hukukun üstünlüğünün güçlenmesi açısından önemine değindi. Kurumun, vatandaşların en kısa sürede haklarına kavuşmasını amaçladığını belirten Akarca, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun klasik bir şikayet ve denetim mekanizması olmadığını, idareyle iyi iletişim ve işbirliği içinde çalıştığını dile getirdi. Akarca, amacın idareyi zorlamak değil, vatandaşın sorunlarını çözmek ve adalete hızlı erişimi sağlamak olduğunu vurguladı. Kurumun, şikayetleri inceleyerek idareye tavsiyelerde bulunduğunu ve dünyadaki diğer kamu denetçiliği kurumları gibi ücretsiz tavsiye kararı verdiğini açıkladı. Uymayan idarelerin ise davet edilerek sorgulandığını ve uyumlu idarelerin ödüllendirildiğini sözlerine ekledi.

  • 7 / 4 Ardahan'da Ombudsman Halkla Buluştu 3

  • 7 / 5 Ardahan'da Ombudsman Halkla Buluştu 4

  • 7 / 6 Ardahan'da Ombudsman Halkla Buluştu 5

  • 7 / 7 Ardahan'da Ombudsman Halkla Buluştu 6

Popüler